Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Ο Νικόλας Βιλλιώτης σου λύνει όλες τις απορίες για τα μαλλιά σου

Μετά από ένα υπέροχο χτένισμα από τα χέρια του Νικόλα και λίγο κους- κους πάνω στα τελευταία hair trends έβγαλα το μαγικό κασετοφωνάκι και η συνέντευξη που βασίστηκε στις δικές σου ερωτήσεις απαντήθηκαν μια προς μια! Λοιπόν,
τι σου απάντησε ο hair stylist των stars;
Extra hint: λόγω όγκου οι απαντήσεις θα δημοσιευθούν σε δύο μέρη μέσα σε αυτή την εβδομάδα! Stay tuned!

- Πώς γίνεται να μακρύνουν οι φύτρες οι οποίες είναι πολλές και σγουρές καθώς και τα μαλλιά μου είναι σγουρά. Και γενικότερα, τι μπορώ να κάνω με αυτές όταν αφήνω τα μαλλιά μου σγουρά ώστε να μην αναγκάζομαι συνέχεια να τις ισιώνω; Ευχαριστώ πολύ!
Ελένη

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αρκετή ενυδάτωση στις φύτρες, να μην τις ταλαιπωρείς με τα ισιώματα και να βάζεις προϊόντα τα οποία να είναι leave in. Έτσι τα μαλλιά σου αποκτούν βάρος, πέφτει ο όγκος και δείχνουν πιο “στρωμένα” χωρίς όμως να χάνουν την υπέροχη φόρμα τους!
-Γεια σας! Έχω αρκετά σγουρά μαλλιά και θα ήθελα να μάθω πώς μπορώ να αποκτήσω τα μαλλιά της Φουρέιρα, χωρίς ψαλίδι. Ευχαριστώ!
Ελένη
Καλό θα είναι να στεγνώσεις τα μαλλιά σου με μια φισούνα αλλά από εκεί και πέρα για να μπορέσεις να τα καλοσχηματίσεις και να έχεις λεία μπούκλα, τουλάχιστον να χρησιμοποιείς το ψαλίδι με πολύ γρήγορο τρόπο και πολύ ελαφρύ. Ωστόσο, είναι πολύ βασικό να χρησιμοποιείς ένα προϊόν όπως είναι το μετάξι ώστε να μπορείς να προστατεύσεις την τρίχα από την φθορά και την υψηλή θερμοκρασία.
-Γεια σας. Έχω στρογγυλό πρόσωπο με έντονες γωνίες στο σημείο κοντά στα αυτιά! Ποιο κούρεμα θα μου πήγαινε και πώς μπορώ να κρύψω τις έντονες γωνίες;
Αναστασία
Καλό θα είναι να μακρύνεις τα μαλλιά σου σε ένα μήκος ώστε να μπορούν να δείχνουν πιο απαλές και ομοιόμορφες οι γωνίες. Είναι μύθος το να κάνεις πάρα πολύ έντονα φιλαρίσματα. Αν, όμως, σου αρέσει το φιλάρισμα στα μαλλιά καλό είναι να το ξεκινήσεις από το πηγούνι και πιο κάτω. Σίγουρα, όμως, όχι κοντά στα μήλα γιατί έτσι δίνεις περισσότερη έμφαση στις γωνίες του προσώπου σου.
-Έχω πολύ σκούρα καστανά μαλλιά και πριν δύο μέρες αποφάσισα να βάλω ξανθά με λίγο κόκκινη χένα αλλά το μόνο που μου έκανε είναι στον ήλιο να έχουν μια κόκκινη λάμψη. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω χημικές βαφές. Τα χρωμοσαμπουάν είναι καλά για τα μαλλιά και πόσο διαρκούν; Ευχαριστώ.
Νάνσυ
Χρησιμοποιώντας προϊόντα που έχουν μέσα χένα καλό θα είναι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να μην χρησιμοποιήσεις χρωμοσαμπουάν ή προϊόντα που έχουν μέσα χημικά συστατικά γιατί ίσως προκληθούν προβλήματα (η τρίχα μπορεί να σπάσει και να ταλαιπωρηθεί). Τα χρωμοσαμπουάν λειτουργούν μάξιμουμ 40 λουσίματα, αλλά κάνοντας συνεχείς επαναλήψεις είναι σαν να κάνεις μια βαφή. Γι' αυτό πάντα μετά από κάθε τεχνική εργασία πρέπει να κάνεις ευλαβικά ενυδάτωση.

-Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιος τύπος μαλλιών μου πάει και ποιο χρώμα. Είμαι μελαχρινή με στρογγυλό πρόσωπο. Επίσης, το κοντό μαλλί πηγαίνει σε αυτές που είναι στρογγυλοπρόσωπες;
Στέφανι
Καλό είναι στα στρογγυλά πρόσωπα να μην τα κουρεύεις κοντά. Μου είπες ότι έχεις σκούρα μαλλιά, καστανά... Το θέμα είναι αν μπορούσες να με βοηθήσεις ποιο είναι το χρώμα του δέρματός σου. Αν είσαι μελαχρινή λογικά έχεις ένα λίγο πιο σταράτο δέρμα. Θα μπορούσες, λοιπόν, να κάνεις κάποια highlight τα οποία μπορεί να είναι μελί. Εμένα δεν θα μου αρέσε να έχεις συνολικά ένα ομοιόμορφο χρώμα αλλά να έχεις παιχνιδίσματα χρώματος. Οι χρυσοχάλκινες ανταύγειες είναι τέλειες στις καστανές!
-Τα μαλλιά μου είναι σγουρά και θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις: πρώτον, πώς μπορούν να δείξουν τα μαλλιά μου το κανονικό τους μήκος χωρίς να τα ισιώνω ( όταν δεν κάνω πιστολάκι ίσα που αγγίζουν τους ώμους). Δεύτερον, αν γίνονται καλοσχηματισμένες μπούκλες χωρίς ψαλίδι (προϊόντα και tips). Ευχαριστώ και συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου!
Μαριάννα
Καλό θα είναι να στεγνώνεις τα μαλλιά σου, να είναι αρκετά βρεγμένα και σιγά σιγά με την φισούνα και τα δάχτυλά σου να κατηφορίζεις τις ρίζες για να εφάπτουν με το κεφάλι σου. Με αυτό τον τρόπο μειώνεις αρκετά τον όφκο στην κορυφή και τα μαλλιά σου αποκτούν μήκος. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς οπωσδήποτε ένα προϊόν τουλάχιστον για καλοσχηματισμένες μπούκλες.
-Καλησπέρα. Είμαι ξανθιά και θα ήθελα να μου πείτε ένα χρώμα ή νούμερο βαφής ξανθό το οποίο να μην είναι καθόλου άσπρο αλλά ούτε και πολύ έντονο κίτρινο. Επίσης, έχω στρογγυλό- οβάλ πρόσωπο με κάπως εξογκωμένα μάγουλα (όχι φουσκωμένα, απλώς ανοίγει προς τα “έξω” στο σημείο εκεί). Πώς να κόψω, λοιπόν, τα μαλλιά μου και πώς να τα χτενίζω; Ευχαριστώ!
Αννίτα
Καλό θα είναι να μην κάνεις έντονους κυματισμούς διότι αυτό το χτένισμα θα σου δώσει περισσότερο όγκο στο πρόσωπο. Τουλάχιστον, αν είναι λίγο μακριά τα μαλλιά σου αυτά τα wave να ξεκινούν κάτω από το πηγούνι σου έτσι ώστε το πάνω μέρος να είναι ίσιο και να μπορεί να σε "κόβει" λιγάκι. Όσον αφορά στο χρώμα, το ξανθό αν είχα την φυσική σου βάση να μπορούσα να σου πω. Αλλά και πάλι, οι κωδικοί είναι σχετικοί και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα, τα χρωστικά που έχει ήδη η τρίχα σου, το φυσικό σου χρώμα κ.α. Όμως, το θέμα είναι ότι δύσκολα στα μεσογειακά- καστανά μαλλιά επιλέγουμε τα χρυσά ρεφλέ καθώς κάνουν το πρόσωπό μας να δείχνει χλωμό.
-Έχω πολύ λιπαρά, λεπτά μαλλιά με ψαλίδα. Πώς να αντιμετωπίσω τη λιπαρότητά τους; Υπάρχει κάποια θεραπεία για να μην είναι τόσο κατεστραμμένα;
Άννα
Η λιπαρότητα είναι ένα θέμα που δεν αφορά τουλάχιστον εμάς τους κομμωτές αλλά τους δερματολόγους δεδομένου ότι η έκκριση σμήγματος προέρχεται από τον οργανισμό μας. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς κάποια προϊόντα φαρμακευτικά που εξουδετερώνουν πρόσκαιρα την λιπαρότητα ώστε τουλάχιστον να μην χρειάζεται να λούζεις καθημερινά τα μαλλιά σου. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν για λιπαρότητα κι αν έχεις αφυδατωμένες άκρες μπορείς να χρησιμοποιείς τοπικά ένα προϊόν κατά της αφυδάτωσης.
-Τα μαλλιά μου είναι λεπτά, κανονικά στην ποσότητά τους, αλλά έχω μακρύ και λεπτό πρόσωπο. Είναι ξανθά με ανταύγειες και τα κόβω φιλαριστά. Το πρόβλημά μου είναι ότι έχω βαρεθεί αυτό το κούρεμα αλλά είναι το μόνο νομίζω που μου ταιριάζει λόγω του σχήματος του προσώπου μου (τα φουσκώνω για να έχουν όγκο). Τι άλλο μου προτείνετε για αλλαγή; Ευχαριστώ πολύ.
Φιόνα
Αντίθετα με αυτό που μπορεί να πιστεύεις τα φιλαριστά μαλλιά επιμηκύνουν ένα ήδη μακρόστενο πρόσωπο και αυτό γιατί τα πολλά layers κάνουν τα μαλλιά μας (ειδικά τα πολύ λεπτά) να χάνουν τον όγκο τους. Καλό είναι λοιπόν τα λεπτά μαλλιά να μην έχουν φιλαρίσματα γιατί εκεί κάνουν "αδειάσματα". Καλό είναι, λοιπόν, να αφήσεις τα μαλλιά σου χωρίς φιλαρίσματα τουλάχιστον μέχρι το ύψος του στήθους για να τα βλέπεις πιο πλούσια και "γεμάτα".
-Είμαι μελαχρινή με μεγάλο πρόσωπο, με έντονα αλλά όμορφα χαρακτηριστικά και το δέρμα μου είναι ελαφρώς σκούρο. Ποιο μήκος μαλλιών είναι κατάλληλο για το πρόσωπό μου και ποιο είναι το ιδανικό χρώμα που θα έπρεπε να τα έχω βαμμένα;
Πόπη
Από την στιγμή που έχεις έντονα και όμορφα χαρακτηριστικά καλό είναι τα μαλλιά σου να λειτουργούν πιο αφαιρετικά με την έννοια ότι είναι προτιμότερο να τονίσεις το make up και να έχεις ένα πιο "ήσυχο" κούρεμα. Όσον αφορά το χρώμα, αν είσαι σταράτη μπορείς να πας maximum μέχρι ένα καστανοκόκκινο- καστανοχάλκινο που να γλυκαίνει το πρόσωπο. Δηλαδή να μην διαλέξεις ψυχρές αλλά γλυκές αποχρώσεις.
-Χαίρετε. Έχω σταρένιο δέρμα και θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου για να μην φαίνεται κίτρινο το πρόσωπό μου. Είμαι 48 χρονών, φυσική καστανή.
Δέσποινα
Για μένα και πάλι λέω ότι τα σταράτα πρόσωπα δεν πρέπει να κάνουν ποτέ ψυχρές αποχρώσεις. Πρέπει να κάνουν ζεστές αποχρώσεις μέχρι το ύψος του 6 που να έχει μια χάλκινη ή κόκκινη απόχρωση η οποία "ζεσταίνει" και γλυκαίνει το πρόσωπο. Το ψυχρό με το ζεστό κάνει μια αντίθεση που θα σε δείχνει πολύ χλωμή, ενώ κάνοντας ζεστές αποχρώσεις μπορείς να είσαι και χωρίς μακιγιάζ.

-Καλησπέρα. Η δική μου απορία ή καλύτερα αγωνία είναι αν υπάρχει κάποια θεραπεία ή κάτι που να μπορούσε να βοηθήσει στο να μακρύνουν τα μαλλιά μου. Έκοψα τα μαλλιά μου πέρυσι το καλοκαίρι για να καθαρίσει η τρίχα από όλες τις βαφές των προηγούμενων χρόνων και να επανέλθει στο φυσικό του χρώμα. Είμαι, λοιπόν, στην διαδικασία που ανυπομονώ να μακρύνει πάλι παρόλο που το χάρηκα πολύ και κοντό. Ευχαριστώ πολύ.
Ελευθερία
Δεν υπάρχει καμία διαδικασία που να μακραίνει τα μαλλιά. Αυτό έγκειται στο θέμα της φύσης αλλά και σε παράγοντες όπως lifestyle και διατροφή. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να σου δώσω ένα σαμπουάν για να σου μακρύνουν τα μαλλιά. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες αμπούλες που δυναμώνουν τα μαλλιά, αλλά δεν σημαίνει ότι θα μακρύνουν και γρήγορα. Όμως, ένα καλό tip είναι να καθαρίζεις την τρίχα από την ψαλίδα κάθε δύο μήνες (όταν έχει ψαλίδα το μαλλί σπάει και σιγά- σιγά ανεβαίνει χωρίς να μακραίνει). Πρόκειται για μια συμβουλή που δίνουμε όλοι οι κομμωτές για να μακρύνουν τα μαλλιά όχι πιο γρήγορα αλλά με πιο υγιή τρόπο.
-Γεια σας! Έχω μαλλιά λίγο πιο κάτω από τον ώμο και θέλω να μακρύνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα μέχρι λίγο πιο κάτω από το στήθος. Υπάρχει λοιπόν κάποιος τρόπος για να επιταχύνω αυτή την διαδικασία; Είτε με κάποιο προϊόν ή οτιδήποτε. Ευχαριστώ.
Ράνια
 Αν θέλεις πραγματικά τόσο πολύ να μακρύνουν τα μαλλιά σου μπορείς να βάλεις κάποια extensions ή τρέσες. Πάντως, δεν υπάρχει προϊόν το οποίο να μακραίνει τα μαλλιά! Το θετικό βέβεια είναι ότι πλέον τα ποσά για extensions είναι οικονομικά και δεν θυμίζουν σε τίποτα τις τιμές των 90's, τότε που ακόμη ήταν μια μόδα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι που εκτίθενται στον φακό. Βέβαια, καθοριστικό ρόλο στην τιμή παίζει και ποιος θα σου βάλει τα extensions, τι είδους τρίχα θα βάλεις κλπ.

-Έχω πολύ λεπτή τρίχα στα μαλλιά μου με αποτέλεσμα όταν κάνω ένα χτένισμα ή κρεπάρω τα μαλλιά μου να πέφτουν κατευθείαν και να μην έχουν καθόλου όγκο. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση ώστε να αποκτήσουν περισσότερο όγκο στην κορυφή και να μην διακρίνεται πολύ η χωρίστρα στα μαλλιά;
Βερόνικα
Θα μπορούσες σίγουρα να φιλάρεις την κορυφή σου ώστε να δώσεις όγκο. Αλλά για μένα όλα είναι θέμα styling! Ο αφρός για παράδειγμα της Garnier XXL δίνει super όγκο. Αν βάλεις λοιπόν, αυτό το προϊόν στα μαλλιά σου, στεγνώσεις ανάποδα και μετά στρώσεις πολύ ελαφριά θα έχεις πετύχει το αποτέλεσμα που θες. Όμως, υπάρχει ένα βασικό μυστικό για τα πολύ λεπτά μαλλιά: δεν θέλουν πολύ ψήσιμο! Όσο πιο πολύ ψήνεις τα μαλλιά σου τόσο πιο εύκολα πέφτουν (η θερμοκρασία εκκρίνει λιπαρότητα και τα λεπτά μαλλιά δεν θέλουν καθόλου λιπαρότητα!) Μερικά φιλαρίσματα στην κορυφή και το κατάλληλο προϊόν θα σου δώσουν τον όγκο που σου λείπει!

-Θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να πετύχω πολύ ξανθό μαλλί αλλά χωρίς ντεκαπάζ. Ευχαριστώ!
Έλενα
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι το προϊόν δεν λέγεται ντεκαπάζ αλλά σκόνη ξανοίγματος και ντεκαπάζ είναι η διαδικασία με την οποία ξανοίγουμε τα βαμμένα μαλλιά. Η αντίστοιχη διαδικασία για τα φυσικά μαλλιά λέγεται ντεκολορασιόν. Τώρα, όσον αφορά στην ερώτησή σου η απάντηση είναι πως δεν γίνεται διότι τα προϊόντα γενικότερα και οι βαφές έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες. Όταν θέλεις να κάνεις πολύ ξανθά μαλλιά, λοιπόν, πρέπει να καταφύγεις στην διαδικασία του ξανοίγματος με την ειδική σκόνη. Όμως, θυμήσου ότι κανένα προϊόν για μένα δεν είναι κακό αν δεν είναι κακός αυτός που το χρησιμοποιεί. Αν, λοιπόν, κάνεις ντεκαπάζ πρέπει να κάνεις πάρα πολύ ενυδάτωση γιατί αφαιρώντας την μελανίνη το μαλλί χάνει την ελαστικότητά του. Και αυτό το βλέπεις όταν μια γυναίκα σηκώνει ψηλά τα μαλλιά της. Όταν σηκώσεις ψηλά μια τούφα σε ντεκαπαρισμένα μαλλιά πέφτουν πολύ βαριά. Όταν είναι φυσικά ο τρόπος που πέφτουν είναι πιο αέρινος. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να δεις και πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά σου.
-Έχω σπαστά- σγουρά μαλλιά αρκετά κάτω από τον ώμο και δεν τα βάφω ακόμα. Προσπαθώ να τα μακρύνω αλλά όταν μακραίνουν και θα έπρεπε να τα αφήσω κι άλλο να μακρύνουν, γεμίζουν ψαλίδα και χρειάζονται και κόψιμο. Τι μου προτείνετε (προϊόντα και tips); Τα ισιώνω συχνά, χρησιμοποιώ όμως κρέμα κατά της θερμότητας και μάσκα μια φορά την εβδομάδα! Ευχαριστώ
Ελευθερία
Αυτό που κάνεις είναι πάρα πολύ καλό. Το θέμα όμως είναι να μην αφήνεις πολύ μεγάλα διαστήματα χωρίς να τα κουρεύεις. Έστω και λίγο, και αυτός ο ένας πόντος είναι σημαντικός. Αυτό που πρέπει να κάνεις δηλαδή είναι να βρεις έναν κομμωτή με τον οποίο να μπορείς να συνεργάζεσαι καλά και να σου δίνει αυτό που θες!

-Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια γι' αυτό σας το εγχείρημα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχω μακριά πλούσια καστανά μαλλιά και θα ήθελα κάποια αλλαγή. Δεν θέλω να κόψω πάρα πολύ το μάκρος. Σκεφτόμουν να τα έκανα μονοκόμματα στο μήκος και όχι με μύτες όπως είναι τώρα. Επίσης, προτείνετε να κόψω αφέλειες ή απλά φράντζα στο πλάι; Τι είναι περισσότερο στη μόδα;
Αγγελική
Για μένα το θέμα είναι το τι σου πηγαίνει! Η μόδα είναι πολύ σχετική και καμιά φορά γίνονται και εγκλήματα κάνοντας μόνο αυστηρά μόδα. Είναι πάρα πολύ ωραία όλα αυτά που κάνουν οι μεγάλοι οίκοι μόδας μαλλιών οι οποίοι έχουν δουλέψει χρόνια και έχουν κάνει τεράστιες δουλειές, αλλά το πιο σημαντικό είναι να σου πηγαίνουν τα συγκεκριμένα μαλλιά και να μπορείς να τα υποστηρίξεις σωστά. Για μένα το καλύτερο είναι να κάνεις αυτό που πραγματικά αισθάνεσαι. Ακόμη και σε ένα τέτοιο πρόσωπο σαν το δικό σου πηγαίνει μια μακριά φράντζα. Μια φράντζα η οποία να φεύγει κάτω από τα μάτια και να ακουμπάει τα ζυγωματικά θα ήταν ωραία. Γιατί με τόσο πυκνά μαλλιά μια μονοκόματη αφέλεια θα φαινόταν ψεύτικη.

-Νικόλα γεια σου! Έχω θέμα με τις φύτρες. Είναι πολύ άσχημο έτσι όπως πετάνε. Θέλω να μαζέψω τα μαλλιά μου αλλά φοβάμαι μην φαίνεται χειρότερα. Τι προτείνεις; Και ποια προϊόντα προτείνεις για τέλειο ίσιωμα μαλλιών;
Σούλα
Θα σου πω μόνο ότι μια γυναίκα που λέγεται Jennifer Lopez εκμεταλλεύτηκε τόσο πολύ τις φύτρες της με αποτέλεσμα να γίνουν σήμα κατατεθέν. Δεν τις αφαίρεσε, αντίθετα τις εκμεταλλεύτηκε τόσο σωστά κάνοντας κότσους πίσω σαν μικρές αφέλειες και το αποτέλεσμα έδειχνε πολύ ωραίο. Να μην νιώθεις λοιπόν μειονεκτικά γι' αυτό γιατί ότι μας έχει δώσει η φύση είναι πραγματικά αυτό που μας ταιριάζει. Εγώ θεωρώ ότι αυτό που έχεις είναι τρομερά όμορφο και μπορείς να το χρησιμιοποιήσεις υπέρ σου. Όσον αφορά στα προϊόντα σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν που ισιώνει τα μαλλιά ώστε να μπορείς να τιθασεύσεις τις φύτρες σου.
-Καλησπέρα! Έχω κατσαρά- σπαστά μελαχρινά μαλλιά και πράσινα μάτια. Το μήκος των μαλλιών μου είναι ασύμμετρο. Η μια πλευρά είναι μέχρι το λαιμό και λίγο πιο κάτω και η άλλη λίγο πιο κοντή. Δεν διακρίνεται έντονα η διαφορά. Τι να κάνω για να γίνονται έντονες μπούκλες και με όγκο; Ποιο άλλο χτένισμα ταιριάζει σε αυτό το είδος μαλλιών; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Ρία
Θα πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιείς ένα θερμαντικό εργαλείο για να μπορέσεις να κάνεις λίγο πιο έντονα τις μπούκλες και για να μπορέσεις να διαχειριστείς όλο αυτόν τον όγκο να τα στεγνώνεις με μια φισούνα (έτσι πρώτα ελέγχεις τον όγκο και μετά αποκτάς καλοσχηματίσεις τις μπούκλες). Όσον αφορά το χτένισμά σου έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και θα σου έλεγα απλώς να αλλάξεις χτένισμα. Μπορείς πρώτα να τα ισιώνεις και μετά με ένα ψαλίδι να κάνεις ελαφρείς κυματισμούς ώστε να φαίνεται και η διαφορά στο μήκος.

-Γεια σου Νικόλα! Επιτέλους αισθάνομαι ανακούφιση που μπορώ να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό. Τα μαλλιά μου είναι κατσαρά και εδώ και εδώ και 4 χρόνια είναι ξανθό πλατινέ. Επειδή όμως έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ, ήθελα να τα σκουρύνω. Σκέφτομαι να κάνω κάτι σε σαντρέ καστανό αλλά δεν είμαι σίγουρη. Η επιδερμίδα μου είναι ανοιχτή πολύ και έχω καστανά μάτια. Μήπως να έκανα καστανό αλλά σε πιο ζεστές αποχρώσεις; η βοήθειά σου είναι πολύτιμη αφού όπως καταλαβαίνεις ετοιμάζομαι για ριζική αλλαγή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Βάσια
Θα πρέπει οπωσδήποτε μετά από μια πολύ ψυχρή απόχρωση ξανθού να περάσεις στις ζεστές αποχρώσεις. Εάν περάσεις σε ψυχρές αποχρώσεις το πιο πιθανόν είναι να δεις πράσινα τα μαλλιά σου. Θα πρέπει να μπεις σε μια ζεστή απόχρωση και στην πορεία η δεύτερη επανάληψη μπορεί να σου φέρει μια πιο ψυχρή.
-Συγχαρητήρια που ένας ειδικός μπορεί να μας λύσει τις απορίες για το φλέγον ζήτημα των μαλλιών μας! Εμένα τα μαλλιά μου είναι καστανά σκούρα, η επιδερμίδα μου πολύ ανοιχτόχρωμη και τα μάτια μου καστανά. Θέλω να κάνω ξανθές ανταύγειες αλλά δεν ξέρω τι χρώμα ακριβώς θα μου ταίριαζε. Πιο παλιά είχα μελί αλλά δεν μου πήγαινε ιδιαίτερα. Αν είναι εύκολο πείτε μου με βάση κάποια photo κάποιας ηθοποιού, τραγουδίστριας κλπ που θα μου πήγαινε για να καταλάβω ακριβώς! Ευχαριστώ θερμά!
Πένυ
Εμένα μου αρέσει σε αυτή την υπόθεση που όλες οι καστανές κοπέλες θέλουν να γίνουν ξανθές να είναι καστανές αλλά να έχουν και λεπτομέρειες από ξανθό. Αυτό το ντεγκραντάρισμα των χρωμάτων που από σκούρα ρίζα καταλήγει σε ανοιχτό και φωτίζονται μόνο τα σημεία που πρέπει, για μένα είναι το καλύτερο. Η τεχνοτροπία αυτή του ντεγκρανταρίσματος- μπαλαγιάζ είναι η ιδανική. Γιατί έτσι φαίνεσαι και καστανή και ανοιχτόχρωμη. Πρόκειται για ένα look που δοκιμάσαμε με την Έλλη Κοκκίνου και το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο.

-Καλησπέρα σας! Πολύ ωραίο θέμα! Κι εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να μου προτείνετε τρόπους ώστε να μην κιτρινίζει το ξανθό χρώμα στα μαλλιά. Το σαμπουάν με χαμομήλι βοηθάει; Επίσης, ποιο ρεφλέ πιστεύετε ότι κάνει τα μαλλιά μου πιο μπεζ; Δεν μου αρέσει καθόλου να κιτρινίζει αλλά δεν θα ήθελα να κάνω και το άσπρο. Επίσης, κάθε πότε μπορούμε να κάνουμε ρεφλέ; Συγνώμη για τις πολλές απορίες. Ευχαριστώ πολύ!
Γεωργία
Όλες οι μεσογειακές βάσεις βγάζουν αυτά τα χρυσά έντονα ρεφλέ. Μπορείς να το κάνεις πολύ συχνά χωρίς να ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου αρκεί στα μεσοδιαστήματα να τα ενυδατώνεις. Γιατί δεν παύει όλη αυτή η διαδικασία να είναι μια χημεία που αν μη τι άλλο παίζοντας με ένα φυσικό οργανισμό που λέγεται μαλλιά θα υπάρχει αντίδραση. Δεν είναι ένας τοίχος που θα βάψεις και δεν θα αντιδράσει! Είναι μαλλιά, είναι φυσικός οργανισμός! Καλό θα είναι, λοιπόν, να χρησιμοποιείς ψυχρές αποχρώσεις του σαντρέ, του ιριζέ ώστε να μπορείς να καταπολεμάς τα χρυσά ρεφλέ. Το σαμπουάν με χαμομήλι δεν βοηθάει γιατί απευθύνεται σε αποχρώσεις του ξανθού που χρυσίζουν. Αντ΄αυτού καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν που εξουδετερώνεις τις κιτρινίλες.


tlife.gr

280 σχόλια:

 1. Γεια σας...Εχω ξετρελαθει με το χρωμα της Σισσυς Χρηστιδου..Τα μαλλια μ ειναι ξανθα σχεδον ασπρα..Πως μπροω να τα κανω ετσι χαλκινα χωρις ντεκαπαζ?
  Σια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γειά σας!Οντως τα μαλλία της Σισσυς Χρηστίδου έχουν μια πολύ όμορφη απόχρωση και για να το πετύχει πρέπει να έκανε πολλές δοκιμές μέχρι να βρει το επιθυμητό χρώμα. Τώρα καλό ειναι οταν βάφουμε τα μαλλιά μας να αποφεύγουμε την χρήση ντεκαπαζ γιατι όπως ξέρεις και εσύ καταστρέφει σε μεγάλο βαθμό την τρίχα!Να ξέρεις ότι όταν θα βάψεις τα μαλλιά σου σε μια απόχρωση τόσο ανοιχτη επειδη η βάση των μαλλιών σου ειναι ανοιχτή ( αφου τα μαλλιά σου ειναι ξανθά) θα βγει το αποτέλεσμα πιο έντονο,δηλαδή η απόχρωση μπορει να βγει λιγο διαφορετική από ότι περίμενες(πχ αρκετά πορτοκαλί).Για αυτό το πιο λογικό είναι τα βάψεις σε λίγο πιο σκούρα απόχρωση απο της Σίσσυς.Καλύτερη απάντηση στην ερώτηση σου θα σου δώσει κπ που δουλεύει σε καλό κομμωτηρίο για να μπορεσει ακριβως να δει την απόχρωση των μαλλιών σου,την κατάσταση της τριχας σου και να βρει αυτη την απόχρωση που ακριβώς θέλεις. Ελπίζω να σε βοηθησα.Πές μου πως θα είναιτο απότελεσμα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι χρώμα είναι αυτό που έχει η κοπέλα στη φωτογραφία ??? Γιατί αυτό είναι το φυσικό μου κ δν ξέρω ποιό είναι :// Επίσης σκέφτομαι να κάνω ξανθιές ανταύγειες πιστεύετε πως θα πήγαινε στην απόχρωση που σας είπα πως έχω ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γειά σου!Το χρώμα που έχει η κοπέλα στην φωτογραφία κατά δική μας άποψη ειναι καστανό με διακριτικές ξανθές(χρυσές) ανταύγειες,αρκετά λεπτές.Αυτή η απόχρωση μαλλιών όπως βλέπεις είναι πολύ όμορφη κα γλυκιά και θα στην συνιστούσα οπωσδήποτε.Οι ανταύγειες που μπορείς να κάνεις θα έλεγα να είναι μικρές και διακριτικές όπως αυτές της φωτογραφίας.Τώρα για να σου πουμε ακριβώς αν σου πάει πρέπει να δούμε το πρόσωπο σου.Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πας στο κομμωτήριο και να δείξεις στην κομμώτρια τη συγκεκριμένη φωτογραφία λέγοντας της οτι αυτη την απόχρωση επιθυμείς και αν θα σου πήγαινε.
  Δες και τις φωτο σε αυτές τη σελίδες για να πάρεις ιδέες:

  http://www.google.gr/imgres?q=%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8C+%CE%BC%CE%B5+%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%82+%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CF%82&um=1&hl=el&sa=X&biw=1192&bih=642&tbm=isch&tbnid=qSMdKM9fRjk8bM:&imgrefurl=http://www.offsite.com.cy/allk2/item/1849-%25CE%25B8%25CE%25B1-%25CF%2584%25CE%25B1-%25CE%25B2%25CE%25AC%25CF%2588%25CE%25B5%25CF%2584%25CE%25B5-%25E2%2580%2593-%25CF%2580%25CE%25AC%25CF%2581%25CF%2584%25CE%25B5-%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25AD%25CE%25B5%25CF%2582-%25CE%25B1%25CF%2580%25CF%258C-%25CF%2584%25CE%25B1-%25CF%2580%25CE%25B9%25CE%25BF-%25CE%25B5%25CE%25BD%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B9%25CE%25B1%25CE%25BA%25CE%25AC-%25CF%2587%25CF%2581%25CF%258E%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1-%25CE%25BC%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B9%25CF%258E%25CE%25BD.html&docid=V7GiQoPwxACzAM&imgurl=http://0.tqn.com/d/beauty/1/5/3/0/1/katherine_10.jpg&w=243&h=400&ei=q9eaTu_RLcL54QSg0JSMDg&zoom=1&iact=rc&dur=210&sig=101492632423611869294&page=1&tbnh=147&tbnw=98&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:2,s:0&tx=32&ty=68

  http://www.roufianos.com/showthread.php/262857-%CE%A4%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9#.TprXwbIxb6k

  Ελπίζω να σε βοηθήσαμε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γεια σας θα ηθελα πολυ την συμβουλη σας..εχω καστανα κοντα μαλλια η επιδερμιδα μου δεν ειναι σκουροχρωμη ουτε και ιδιαιτερα ανοιχτη .εκανα καποιεσ ανταυγες περιπου 3 τονους πιο ανοιχτο απο το μαλλι μου σε ψυχρη αποχρωση του καστανου.αυτο που θελω ειναι χωρις να βαφω καθε μηνα το μαλλι μου να φωτισω το φυσικο μου χρωμα σε πιο ζεστο πως μπορω να το πετυχω αυτο? Αρτεμις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γειά σου Αρτεμις,

  Για να μην βάφεις τα μαλλιά σου συνέχεια και τ α φθηρεις μπορείς να χρησιμοποιησείς χρωμοσαμπουάν αντι για βαφή.Δεν περιεχει αμμωνια και ετσι δεν θα σου "κουράζει" το μαλλί οπως κανει η βαφη.Επελεξε ενα χρωμα στο χρωματολογιο που θα σε γλυκαίνει.Επισης αν δεν θελεις να βαφεις τα μαλλιά σου συνεχεια μπορεις να χρησιμοποιησεις σαμπουαν που τονιζουν το φυσικο χρωμα των μαλλιών οπως

  http://www.johnfrieda.co.uk/ProductFamily/Hair-Care/Brilliant-Brunette

  http://www.syoss.gr/index.php?id=16

  http://www.elmeliabio.gr/6FDB9C0A.el.aspx

  http://www.lorealparis.gr/peripoiisi-mallion/sampoyan-et-peripoiisi-mallion-gia-gynaikes/elvive-color-vive/sampoyan.aspx


  Ελπίζω να σε βοήθησα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Γεια σας ειμαι 16 χρονων κ εχω ενα προβλημα εχω λεπτη τριχα κ 9α η9ελα να τα κανω πιο πυκνα κ με χοντρη τριχα πως 9α τα καταφερω?επισης χρησιμοποιω ισιοτικη κ λουζομαι συχνα κανει καλο το συχνο λουσιμο?ειναι ενα προβλημα π με απασχολει κ με ανησυχει.!! Αθηνά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γειά σας,

   Λοιπόν ας ξενικήσουμε απο το ερώτημα σας για το συχνό λούσιμο.Θα πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας όσο συχνά το χρειάζονται. Αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά, θα πρέπει να μην τα πλένεται καθημερινά, καθώς κάτι τέτοιο θα απομακρύνει τα έλαια της τρίχας, αφήνοντας τα απροστάτευτα. Να τα πλένετε κάθε δεύτερη ημέρα ή κάθε τρίτη. Αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά ή ασκείστε συχνά, πιθανώς θα πρέπει να τα πλένεται συχνότερα, ίσως κάθε μέρα. Δεν έχει σημασία τι τύπο μαλλιών έχετε, απλά να αποφεύγετε σκληρά σαμπουάν που περιέχουν ammonium lauryl sulfate, tea laurel sulfate, ή sodium lauryl sulfate.Αυτά τα στοιχεία βλάπτουν τα μαλλιά.

   Το δέυτερο ερώτημα σας είναι πως να μετατρέψετε την λεπτή τρίχα σε χοντρή.Πρώτον αποφύγετε την άσκοπη φθορά των μαλλιών σας. Αν τα κόβετε συχνά θα βοηθήσει στην πρόληψη της ψαλίδας. Να αποφευγετε διαδικασίες που περιλαμβάνουν υπερβολική ζέστη, όπως το ίσιωμα, το πιστολάκι και το σίδερο για μπούκλες.
   Επιπλέον,πάρτε συμπληρώματα βιταμίνης Β ή πολυ-βιταμίνης. Η βιταμίνη Β περιέχει βιοτίνη, η οποία είναι πολύ αποτελεσματική στη διατήρηση των μαλλιών σας και τα κάνει υγιή και ισχυρά.
   Χρησιμοποιήστε σαμπουάν και conditioner που προσθέτουν όγκο.Προσπαθήστε να αποφύγετε την υπερβολική χρήση τζελ στα μαλλιά και λακ γιατί τα βαραίνει και τα κάνει να φαίνονται πιο λεπτά.
   Το Mane-N-Tail shampoo και conditioner βοηθά στο να μεγαλώσουν τα μαλλιά γρηγορότερα και ισχυρότερα. Χρησιμοποιείται στα άλογα, αλλά λειτουργεί τέλεια και για τον άνθρωπο και είναι ευρέως διαθέσιμα στο τμήμα περιποίησης μαλλιών σε καταστήματα.
   Επίσης προσπαθήστε να μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά.100 τρίχες χάνει ο άνθρωπος κάθε μέρα αλλά αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά οι 100 τρίχες είναι μια θυσία που δεν πρέπει να κάνετε.
   Τέλος ένα τρίκ που μπορείτε να κάνετε ειναι να προσθέσετε στα μαλλιά σας ανταύγειες για να τους δώσετε όγκο και όταν στεγνώνετε τα μαλλια σας με το πιστολάκι στεγνώστε τις ρίζες στην αντίθετη κατεύθυνση απο εκεί που πέφτουν για όγκο.

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε!!

   Διαγραφή
 8. Ωραια ευχαριστω 9α το προσπα9ησω το Mane-N-Tail shampoo και conditioner ειναι σχετικα οικονομικο κ π ακριβως μπορω να το βρω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπορείτε να βρειτε τη σειρα απο σαμπουάν,conditioner,μάσκες και πολλά άλλα σε αυτό το site:

   http://www.newton-corbett.com/index.php?main_page=index&cPath=70&sort=20a&page=1

   μπορείτε να κάνετε παραγγελία και απο ότι ειδαμε δέχονται παραγγελίες απο Ελλάδα.Τα μεταφορικά υπολογίζονται γύρω στις 11 λίρες για συννημένο νομίζω.Ρίξτε και εσείς μια ματιά για να σιγουρευτείτε.Σχετικά οικονομική σειρά που χρησιμοποιούν ακόμα και celebrities.Μπορείτε να δείτε για το κάθε προιόν ξεχωριστά και τι προσφέρει στην κανονική σελίδα τους εδω:

   http://manentail.com

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε!!

   Διαγραφή
 9. geia sas!!!exw polu aspro derma me kastanomaura matia kai mallia thelw polu na bapsw ta mallia m kastanokokkino anoixto alla tha mou phgenei???vivi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σας,

   Ο πιο σημαντικός παράγοντας στην επιλογή χρώματος είναι η απόχρωση του δέρματος αλλά και το χρώμα των ματιών.Οπως μας αναφέρατε έχετε πολύ άσπρο δέρμα με καστανά μάτια άρα έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα γιαυτό λοιπόν σας ταιριάζουν πιο πολύ τα ψυχρά χρώματα όπως οι σαντρέ αποχρώσεις.Βεβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σας πηγαίνουν και τα ανοιχτά χρώματα.Οι κόκκινες αποχρώσεις μπορεί να σας πηγαίνουν αλλά λόγω της ανοιχτής επιδερµίδας σας, µην επιλέξετε τις πολύ έντονες αποχρώσεις, όπως, για παράδειγµα, τις κερασί, αλλά εκείνες του χαλκού, που θα φωτίσουν το πρόσωπό σας.

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
 10. euxaristw polu!!!tha to dokimasw kai tha doume...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. mou aresei para polu to kastano xrwma pou exei h sissu xrhstidou sta mallia ths tha mporouse kapoios na me vohthsei sxetika me ta noumera pou xrhsimopoihse kai poias etaireias einai..euxaristw polu

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Δυστυχώς δεν έχει αναφέρει τη βαφή που χρησιμοποιεί για το καστανό της χρώμα.Γνωρίζουμε ότι ο hairstylist που επιμελείται το χρώμα των μαλλιών της Σίσσυς είναι ο Νικόλας Βιλλιώτης και όπως έχει αναφέρει ο ίδιος, η βαφή που χρησιμοποίησε για να βάψει τα μαλλιά της κόκκινα είναι ένας συνδυασμός των χρωμάτων Νο 8.77 και Νο 9.7 της Igora by Schwarzkopf.Αρα λογικά το καστανό της χρώμα είναι της ίδιας σειράς.

   Αν θέλετε να μάθετε όμως ακριβως τι χρησιμοποιήσε για την καστανή βαφή μπορείτε να του στείλετε ενα μήνυμα στο προσωπικο του προφιλ στο facebook ή στο twitter:

   http://www.facebook.com/nicolas.villiotis
   https://twitter.com/#!/NikolasVill

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
 12. Γεια σας..πρόσφατα έβαψα τα μαλλιά μου καστανά.πριν είχαν το χρώμα της άμμου και ενώ χρησιμοποίησα ζεστούς τόνους τα μαλλιά μου απέκτησαν (όχι ευτυχώς όλα) μια γκρι έως λαδι απόχρωση.τα έβαψα με φυτική βαφή χωρίς αμμωνία.τι να κάνω;ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Το καλύτερο που θα μπορουσατε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία κομμωτή και να μην προσπαθήσετε να διορθώσετε το λάθος μόνη σας γιατι μπορει να κάνετε άθελα σας χειρότερο κακό.Σας συνιστούμε να επιλέξετε εναν καλό επαγγελματια κομμωτη και να του δείξετε το χρώμα που επιθυμείτε να αποκτήσετε.Αυτος θα σας βρει την απόχρωση που σας ταιριάζει και θα διορθώσει το πρόβλημα.Αν βάψατε πρόσφατα τα μαλλιά σας περιμένετε τουλάχιστον 10 μέρες μέχρι να πατε κομμωτήριο για να μην ταλαιπωρήσετε τα μαλλια σας.

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 13. Σας ευχαριστώ πολύ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. geia sas exw kokkina mallia k 8elw n ta kanw portokali pws mporw n t kanw?:/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Επειδή τα μαλλιά σας είναι ήδη βαμμένα χρειάζεται να επισκεφτείτε το κομμωτήριο ώστε ο κομμωτής να απομακρύνει τις χρωστικές της τρίχας απο την προηγούμενη βαφή για να περάσει με επιτυχία το νέο χρώμα.Βέβαια το ντεκαπάζ,αν χρειαστεί, είναι αρκετα επιβλαβές για τα μαλλιά και για αυτό το λόγο καλύτερα να μην επιχειρήσετε να τα βάψετε μόνη σας γιατί υπάρχει περίπτωση να κάνετε ζημιά στα μαλλιά σας.Πριν τα βάψετε σιγουρευτείτε ότι το χρώμα θα σας πηγαίνει-θα πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα της επιδερμίδας σας.Ο επαγγελματίας κομμωτής θα επιλέξει την απόχρωση που σας πηγαίνει και θα κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να σας εξασφαλίσει το χρώμα που επιθυμείτε.

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 15. exw twra n ta va4w 2 mines k 8elw pl n t kanw portokali k dn 8elw n t kanw ntekapaz prospa8w n 3e8wriasw moni m t xrwma elpizontas oti m tn kairo 8a fugei ti futiko proion mporw n kanw moni m wste n fugei t kokkino?i ti vafi mporw n parw gia n arxisei n feugei sga sga?8elw n apofugw t kommwtirio gt dn 8elw n ka4w t mallia m!k genika m einai pio eukolo!euxaristw

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Δεν βρήκαμε κάποιο φυτικό προιόν που να προσφέρει το αποτέλεσμα του ντεκαπάζ.Υπάρχουν βέβαια κάποιοι φυτικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας χωρίς ντεκαπάζ.Μπορείτε να διαβάσετε όλους τους τρόπους εδώ:

   http://www.sheblogs.eu/2010/12/13/natural_hair_lightening/

   Υπάρχουν αρκετές βαφές στα φαρμακεία οι οποίες είναι φυτικές όπως ο Korres,Apivita,...Μπορείτε να δείτε όλες τις βαφές και τα χρώματα που προσφέρουν εδώ:

   http://www.pharmacy4u.gr/colorants-c-10_271_693.html

   Στην σελίδα 24,η εταιρία Sante Herbal Hair Colours έχει μερικές ανοιχτές αποχρώσεις όπως οι Sante Herbal Hair Colours Flame-Red,Sante Herbal Hair Colours Natural-Red,.. που ειναι πιο κοντα στο αποτέλεσμα που ψάχνετε.

   Βέβαια όπως έχουμε ήδη αναφέρει το καλύτερο που έχετε να κάνετε έιναι να επισκεφτείτε το κομμωτήριο γιατί ένας έμπειρος κολορίστ μπορεί να κάνει εξακρίβωση του τύπου και των αναγκών των μαλλιών σας πριν από τη βαφή, να σας συμβουλέψει για την απόχρωση, να δημιουργήσει με την ανάμειξη διαφορετικών βαφών ένα ομοιόμορφο χρώμα από τη ρίζα ώς τις άκρες, να παίξει με τις ανταύγειες και βέβαια να διορθώσει το προηγούμενο χρώμα.

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 16. Απαντήσεις
  1. Γειά σας! Είμαι πολύ μπερδεμένη:(. Έχω γαλάζια μάτια και ανοιχτόχρωμη επιδερμήδα (δεν μαυρίζω αλλά κυρίως κοκκινίζω το καλοκαίρι). Τα μαλλιά μου τα τελευταία 2 χρόνια τα χω χάλκινα. Τώρα όμως θέλω να κάνω μια αλλαγή. Είναι σγουρά και το φυσικό μου είναι το καστανό. Θα το εκτιμούσα πολύ αν με βοηθούσατε...

   Διαγραφή
  2. Γεια σας,

   Όπως έχουμε αναφέρει και στο σχόλιο της vivis παραπάνω ο πιο σημαντικός παράγοντας στην επιλογή χρώματος είναι η απόχρωση του δέρματος και των ματιών.Επειδή έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα σας ταιριάζουν τα ψυχρά χρώματα στα μαλλιά όπως οι σαντρέ αποχρώσεις.Βέβαια σας πηγαίνουν και οι κόκκινες αποχρώσεις(όπως τα χάλκινα που έχετε) απλά όχι οι πολύ έντονες όπως το κερασί.Εφόσον έχετε ανοιχτόχρωμα μάτια πολλές φορές και οι σκουρότερες αποχρώσεις στα μαλλιά, σας κολακεύουν γιατί κάνουν αντίθεση με τα μάτια σας και τονίζουν τα χαρακτηριστικά σας.Αλλο χρώμα που μπορείτε να τα κάνετε είναι η μελί απόχρωση/ανταυγειες για να απομακρύνει τις κοκκινίλες του προσώπου,χαρακτηριστικό της ανοιχτόχρωμης επιδερμίδας.Αν έχετε σπαστά(όχι πολύ σγουρά μαλλιά) μπορείτε να υιοθετήσετε την ombre τάση! Διαβάστε περισσότερα για την τάση εδώ:

   http://www.mepareitsa.com/2012/06/ombre-vs-look.html

   Οι επιλογές είναι απεριόριστες,απλά επισκεφτείτε εναν επαγγελματία κομμωτή για να σας προτείνει τι ακριβως απόχρωση σας ταιριάζει και να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το χρώμα που επιθυμείτε.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 17. Χαιρεται!!!Ειμαι καστανοξανθη,με ανοιχτοχρωμη επιδερμιδα και πρασινα ματια!!!τι χρωμα μου προτεινετε να βαψω τα μαλλια μου;!!!Ας λαβουμε υποψην μας οτι το καλοκαιρι μαυριζω και θελω κατι σεξυ,παιχνιδιαρικο και να κανει αντιθεση !!!Σας ευχαριστω πολυ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γειά σας!

   Το χρώμα των ματιών σας και ο τόνος του δέρματος είναι σημαντικοί παράγοντες για τον καθορισμό του τέλειου χρώματος μαλλιών!Για να καταλάβετε αν έχετε ζεστή απόχρωση δέρματος ή ψυχρή ακολουθηστε τα παρακάτω βήματα:

   Είναι πιθανων να έχετε "ζεστή" απόχρωση αν έχετε χρυσό, olive ή σκούρο δέρμα και καφέ ή μαύρα μάτια. Οι ζεστές αποχρώσεις μαυρίζουν εύκολα και οι φλέβες στο εσωτερικό των καρπών σας θα είναι περισσότερο πράσινες.

   Είναι πιθανόν να έχετε ψυχρή απόχρωση, εάν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και μπλε ή πράσινα μάτια,ροζ undertones, καίγεστε πριν μαυρίσετε και οι φλέβες σας έχουν περισσότερο μπλε απόχρωση.

   Ενας άλλος τρόπος είναι να δείτε αν σας πηγαίνουν καλύτερα τα ασημένια κοσμήματα.Αν ναι τότε έχετε ψυχρό τόνο δέρματος, και αν σας ταιριάζουν καλύτερα τα χρυσά, τότε έχετε ζεστό τόνο δέρματος.

   Αν έχετε ζεστή απόχρωση(olive skin):

   Το καλύτερο χρώμα μαλλιών για τα πράσινα μάτια και το olive δέρμα ή για άτομα με ζεστά Undertones είναι η απόχρωση της καραμέλας και η μπρούντζινη σε ενα τονο πιο σκούρο απο το χρώμα του δέρματος σας. Αποφύγετε το μπρούτζινο-ξανθό ή οποιεσδήποτε από τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις του ξανθού, δεδομένου ότι μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε θαμπή. Οι δαμασκηνί και μπορντό ανταυγειές,το καφέ, σκούρο καφέ και μαύρο είναι τα καλύτερα χρώματα για σας.

   Αν έχετε ψυχρό τόνο(πιο ροζ απόχρωση):

   Μπορείτε σίγουρα να επιλέξετε αποχρώσεις σε κόκκινο, καφέ, μαύρο και ξανθό. Οι αποχρώσεις του κόκκινου(απαλές ή έντονες) είναι απολύτως εκπληκτικές και είναι ίσως το καλύτερο χρώμα μαλλιών και αυτό που σας προτείνουμε.Τα πράσινα μάτια παρέχουν μια καταπληκτική αντίθεση με τα κόκκινα μαλλιά, ανεξάρτητα αν τα μαλλιά είναι σγουρά ή ίσια. Θα αναδείξουν το σμαραγδένιο πράσινο στα μάτια σας.Οι μελί ξανθιές ανταυγειές μπορούν να φωτίσουν το πρόσωπο σας και να αναδείξουν το χρώμα των ματιών σας και η απόχρωση της σαμπάνιας, ιδίως, αναδεικνύει τις γκρι αποχρώσεις που βρίσκονται στα πράσινα μάτια.

   Οι επιλογές είναι πολλές!Αν επισκεφτείτε το κομμωτήριο ο επαγγελματίας κολοριστ θα σας προτείνει ακριβώς ποια απόχρωση σας πηγαίνει με τον τόνο του δέρματος σας.

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 18. Γεια σου Νικο.Λοιπον θελω να κανω αυτο το κουρεμα http://fashionworld2012.com/2012/cristiano-ronaldo-real-madrid-hairstyles-2012.html/cristiano-ronaldo-hairstyles-2012
  Αλλα το μαλλι μου ειναι πιο σπαστο και οταν σηκωνεται δεν σηκωνεται τοσο ισια...τι μπορω να κανω?ελπιζω να μου απαντησεις συντομα γιατι χρειαζομαι την γνωμη ενος ειδικου.Σε ευχαριστω παρα πολυ.
  Μπαμπης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Το μυστικό του Ronaldo,περά απο το κούρεμα είναι το styling!!Συνήθως,επιλέγει ενα μεσαίου μήκους κούρεμα, με τα μαλλιά πιο μακριά στην κορυφή και λίγο πιο κοντά στις δύο πλευρές. Δεν ξερω αν το γνωρίζετε αλλά τα μαλλιά του Ρονάλντο είναι λίγο σγουρά, οπότε μια καλή τεχνική για να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα είναι το να δημιουργεί μικρά layers για να αποφύγει την συσσώρευση των μαλλιων σε αυτές τις περιοχές.Μετά το κούρεμα το επόμενο σημαντικό στοιχείο είναι όπως ήδη αναφέραμε το styling.Χρησιμοποιήστε υψηλής ποιότητας styling spray και ψεκάστε το στα μαλλιά σας ελαφρά.Σιγουρευτείτε ότι το spary είναι water soluble(δηλαδη διαλύεται στο νερό) και μπορεί εύκολα να ξεπλυθεί.Επειτα χρησιμοποιήστε styling gel ξεκινώντας απο μπροστά φτάνοντας μέχρι πίσω κάνοντας μασάζ με το gel παράλληλα.

   Μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο για το πως μπορείτε να αποκτήσετε το κούρεμα και το styling του Ronaldo:

   http://www.youtube.com/watch?v=h4saUsTyFas

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
 19. Δηλαδη εγω τι πρεπει να πω ακριβως στον κομμωτη μου???Να μου κανει LAYERS???
  Μπαμπης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οπως σας είπαμε και παραπάνω τα μαλλιά του Ronaldo είναι πιο μακριά στην κορυφή και λίγο πιο κοντά στις δύο πλευρές.Τα layers που γράφουμε είναι το να κοπούνε τα μαλλιά σε πολλά στρώματα,δηλαδή φιλαριστό κούρεμα.Μπορείτε να δείτε το βίντεο με την διαδικασία του κουρέματος στο link που σας στείλαμε.Αν μιλήσετε σε ενα επαγγελματία κομμωτή και του δείξετε την φωτογραφία του Ronaldo, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

   Διαγραφή
 20. γεια σας ειμαι μελαχρινη στιν επιδερμιδα κ προσφατα πηγα σε ενα κομμωτηριο κ ζητησα να μου τα κανουν σαν την λοπεζ απο καστανο σοκολατι,το θεμα ειναι οτι η ανταβιες ειναι κιτρινες κ αλλες ασπρες τι πρεπει να κανω?τι νουμερο βαφη εχει η λοπεζ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Η απόχρωση της Jennifer Lopez είναι μια ανοιχτή καφέ απόχρωση(βάση) με ανταύγειες καραμέλας ή μελιού.Συνηθίζει να επιλέγει αποχρώσεις καραμέλας και μελιού στα μαλλιά της δημιουργώντας στρώματα καστανού και καραμέλας.Ενα χρώμα που ταιριάζει με την βάση του κλασικού καφέ της Jennifer, είναι το L’Oreal Paris Superior Preference Ultra Light Natural Brown UL51.Μπορείτε να δείξετε μια φωτογραφία με τα μαλλιά της Jlo που σας αρέσουν στον κομμωτή για να καταλάβει ακριβώς τι απόχρωση ανταύγειας σας πηγαίνει.Την επόμενη φορά που θα πάτε στο κομμωτήριο ζητήστε συγκεκριμένα την απόχρωσης καραμέλας στις ανταύγειες ώστε να είναι απαλές και όχι πολύ έντονες.Επειδή πήγατε πρόσφατα, περιμένετε τουλάχιστον 15 μέρες μέχρι να πάτε πάλι στο κομμωτήριο για να μην προκαλέσετε βλάβη στα μαλλιά σας.Οι ανταύγειες που σας έκανε η κομμώτρια μπορεί να ήταν πιο ανοιχτές απο αυτές της Jennifer και για αυτό το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό.

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
 21. θελω να μου πεις που μπορω να βρω επαγγελματια κομμωτη και επισης ποια ειδη styling πρεπει να χρησιμοποιησω ωστε το μαλλι μου να σηκωνεται με αυτο το τροπο.ο ροναλντο ενω εχει σγουρο μαλλι σηκωνεται σαν ισιο.θελω να μου πεις τι ακριβως πρεπει να χρησιμοποιησω ωστε να εχω αυτο το αποτελεσμα(μαρκα,ειδος κ.τ.λ)
  μπαμπηηηης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. θα μου απαντησετε σας παρακαλω παρα πολυ στην παραπανω ερωτηση?
  μπαμπης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα,

   Προιόντα που μπορείτε να χρησιμοποιησετε για ισχυρό,δυνατό κράτημα είναι το L'Oréal Paris Studio Line Indestructible Gel,το οποίο μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

   http://www.youtube.com/watch?v=L6qsAs4PIDQ

   και το got2b glue(ή το the ultimate rubber cement glue jelly) απο schwarzkopf(το συγκεκριμενο παρέχει πολύ δυνατό κράτημα).

   Επιπλέον στο βίντεο που σας στείλαμε με το κούρεμα του Ronaldo στο πρώτο σχόλιο τα προιόντα styling που χρησιμοποιούνται στο βίντεο είναι αυτά:

   http://www.slikhaar.dk/group.asp?group=126

   Υπάρχουν και άλλα προιόντα για δυνατό κράτημα που μπορείτε να δοκιμάσετε μέχρι να βρείτε αυτό που σας αρέσει.(απο Garnier Fructis για παράδειγμα)

   Δεν μπορούμε να σας πούμε που να βρείτε επαγγελματία κομμωτή,αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε έναν κομμωτή για τόν οποίο έχετε ακούσει καλές συστάσεις απο γνωστούς.Κάντε εναν μικρό έλεγχο πριν επιλέξετε κομμωτήριο ώστε να είστε σίγουρος ότι ο κομμωτής είναι πολύ καλός.


   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
 23. Καλησπέρα
  Πήγα σ ένα κομμωτήριο και μου έκαναν αποχρωματισμό.Στην συνέχεια μου έκαναν τις ανταύγειες που ζήτησα στην κορυφή (στυλ μοικαν)και στο υπόλοιπο μαλλί ως βάση μου έβαλαν σκούρο ξανθό.Μου βγήκε ένα καροτί που δεν μου πολυαρέσει.Να σημειώσω εδώ ότι ο αποχρωματισμός έβγαλε καροτί....Άρα να υποθέσω ότι η βαφή δεν έπιασε,ή το ρεφλέ που μου έκαναν επανέφερε το χρώμα? τι μπορώ να κάνω για να το αλλάξω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   όπως μπορεί να γνωρίζετε ο αποχρωματισμός των φυσικών μαλλιών μας δίνει ξάνοιγμα έως 7 τόνους και κατά τον αποχρωματισμό το χρώμα των μαλλιών ανοίγει περίπου ένα τόνο κάθε δέκα λεπτά .Τα
   φόντα αποχρωματισμού είναι :Κόκκινο ,
   κόκκινο-πορτοκαλί ,πορτοκαλί ,πορτοκαλί-κίτρινο ,κίτρινο και ανοιχτό κίτρινο.Για να σας βγει λοιπόν η απόχρωση του μαλλιού καροτί όπως αναφέρατε και εσείς φταίει ο αποχρωματισμός.Εφόσον το χρώμα που θέλατε εχει ως βάση σκούρο ξανθό και ανοιχτές ανταύγειες η διαδικασία που πρέπει να σας κάνουν λέγεται μπαλεγιάζ όπου ο κολορίστ μπορεί να ξανοίξει λεπτές τούφες 1-2 τόνους χωρίς να αλλοιώσει το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Ειδικότερα, απλώνει το χρώμα πολύ απαλά κοντά στη ρίζα και εντονότερα όσο πλησιάζει προς τις άκρες. Ετσι, στο τέλος τα μαλλιά δείχνουν εντελώς φυσικά, σαν να έχουν ξανοίξει από τον ήλιο.

   Σε αυτές τις περιπτώσεις και εφόσον το χρωματικό αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε.Θα πρέπει να περιμένετε δύο εβδομάδες για να αφαιρέσετε το πρώτο χρώμα και στη συνέχεια να τα ξαναβάψετε. Η συμβουλή μας; Σε μια τέτοια περίπτωση, αφήστε κατά μέρος τους πειραματισμούς και εμπιστευτείτε έναν επαγγελματία κολορίστ.Αν έχετε διαθέσιμη μια φωτογραφία απο το look που θέλετε δείξτε την για να μπορέσει να καταλάβει τι ακριβώς ψάχνετε.

   Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο όπου παρουσιάζεται η διαδικασία μπαλεγιάζ σε περίπου μοικαν μαλλιά.

   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Tz_rJD7kzGc#!

   Καλό καλοκαίρι...

   Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Νίκο

   σ ευχαριστώ για την τόσο κατατοπιστική απάντηση σου...αν και δεν έχω πείρα από hair colorists ποιός είναι καλός και ποιός δεν είναι θα το ψάξω λίγο το θέμα γτ έχω απηυδήσει...
   Παρεπιπτόντως σου ξαναέστειλα απάντηση πριν λίγες μέρες και δεν παρουσιάζεται εδώ και αναγκάζομαι να σου ξαναγράψω

   Διαγραφή
 24. καλησπερα!εχω μακρια σγουρα μαλλια και καθολου ταλαιπωρημενα.δεν τα εβαφα ποτε,ωσπου εμφανιστηκαν ασπρες τριχες και αναγκαστηκα να τα βαψω.τη πρωτη φορα ο κομμωτης μου μου τα εβαψε με χρωμογαλακτωμα της vella το 4.τα μαλλια μου ειχαν παντα εντονο μαυρο φυσικο χρωμα που πολλοι νομιζαν οτι τα εβαφα και στο παρελθον.λοιπον με αυτη τη πρωτη βαφη το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο και δεν φαινοταν οτι τα εβαψα,απλα καλυφθηκαν τα λευκα.τωρα ειπα να τα βαψω μονη μου μια και ειναι απλη η διαδικασια με το χρωμογαλακτωμα,ομως οι κοπελες στα χοντος μου εδωσαν το LORVENN NATURAL PURE το 4.προκειται για την ιδια αποχρωση?θα βγουν πιο ανοιχτα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Όταν επιλέγετε χρωμοσαμπουαν,βαφές,.. πρέπει να γνωρίζετε ότι οταν αγοράζετε ένα κουτί και βλέπετε την απόχρωση στο κουτί,δεν σημαίνει ότι αυτή η απόχρωση θα βγει έτσι και σε όλα τα μαλλιά. Το αποτέλεσμα εξαρτάται απο την βάση ή την πυκνότητα των λευκών μαλλιών.Καλό είναι όταν επιλέγετε χρωμοσαμπουάν να συμβουλεύεστε τον πίνακα με τις αποχρώσεις ο οποίος να παρουσιάζει το χρώμα σε μικρές τούφες για να καταλάβετε καλύτερα την απόχρωση.Στην μάρκα Lorvenne η μόνη σειρα που βρήκαμε ήταν η LORVENN BEAUTY COLOR όχι natural pure και το νούμερο 4 αυτης της σειράς είναι χρώματος καστανό όχι μαύρο που θέλετε.Δεν μπορούμε να σας πούμε αν το αποτέλεσμα θα βγει το ίδιο βέβαια γιατι όπως αναφέραμε επηρεάζεται απο πολλούς παράγοντες.Ο ειδικός κολοριστ οταν αναμυγνείει τις αποχρώσεις γνωρίζει τις δοσολογιές που απαιτούνται για το καλυτερο δυνατό αποτέλεσμα.Μπορεί η διαδικασία να φαίνεται απλή αλλά οταν βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το ίδιο λόγω αυτού του παράγοντα.Τα καλύτερα χρωμογαλακτώματα είναι αυτά της Wella και της Loreal Paris Casting Crème Gloss,η οποία είναι βαφή χωρίς αμμωνία,δίνει λάμψη στα μαλλιά και καλύπτει τέλεια τα λευκά μαλλιά.Μπορείτε να δείτε τις 37 αποχρώσεις εδώ(στο ελληνικό site εχει λιγότερες)..

   http://www.loreal-paris.co.uk/hair-colour/all-over-color/casting-creme-gloss/550-mahogany.aspx

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
 25. σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση!οντως το χρωμογαλακτωμα ειναι LORVENN COLOUR PURE with organic oil και χωρις αμμωνια,και οχι natural pure που σας ειπα.ακολουθησα τη συμβουλη σας και πηγα να δω τον οδηγο με τις τουφες απο κοντα.βεβαια δε θα ξαναφυγω απο το κομμωτη μου γιατι νιωθω ασφαλεια,μιας και τον εμπιστευομαι χρονια.να ρωτησω κατι τελευταιο.οταν μακραινουν αρκετα τα μαλλια μου βαραινουν και χανουν αρκετο απο τον ογκο τους,οπως και η μπουκλα είναι λιγο πιο αδυναμη.τι θα μπορουσα να κανω ετσι ωστε να ειναι πολυ μακρια( στη μεση της πλατης)και πολυ ζωντανα οπως οταν ανανεωνω το κουρεμα μου?πιο πολλες μάσκες ισως?ο κομμωτης μου παντα μου κανει ενα ελαφρυ φιλαρισμα και μου ειπε να τα κοβουμε καθε εναμιση μηνα.εγω παω καθε 3 με 4 μηνες.ψαλλιδα δεν εχουν ομως γιατι τα προσεχω αρκετα.το μονο που κανω είναι λιγος αφρος και οταν είνια μισοστεγνωμένα τελείωμα με φισουνα.ο κομμωτης μου μου ειπε να μη το κανω σε μισοστεγνωμενα μαλλια γιατι τα ξηραινω.εσεις τι λετε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Τα σγουρά μαλλιά συνηθίζουν όταν μακραίνουν να χάνουν τον όγκο τους και την ελαστικότητα της μπούκλας.Τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αυξήσετε το μήκος των μαλλιών σας είναι:

   Πρώτον, να λούζετε τα μαλλιά σας μια,το πολύ δύο φορές, την εβδομάδα.Το σαμπουάν μπορεί να απομακρύνει απο τα μαλλιά την απαραίτητη υγρασία, και έτσι τα μαλλιά να είναι πιο επιρρεπή στο να γίνουν ξηρά και να δημιουργήσουν ψαλίδα.Για αυτό χρησιμοποιήστε ήπιο σαμπουάν ενυδάτωσης με απαλές κινήσεις μία φορά την εβδομάδα και κάντε καθημερινά λούσιμο με conditioner. Το λούσιμο με conditioner γίνετε βρέχοντας τα μαλλιά σας στο ντους για να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε προϊόντα που χρησιμοποιήσατε στα μαλλιά σας και στη συνέχεια εφαρμόζοντας conditioner στα μαλλιά το οποίο έχει πρωτεΐνες και άλλα ωφέλιμα στοιχεία.Με αυτή την διαδικασία θα ενυδατώνετε τις μπούκλες σας και έτσι θα μακρύνουν πιο γρήγορα.Να χρησιμοποιήσετε ενα πιο απαλό conditioner για το κανονικό λούσιμο και ενα πιο ισχυρό για το καθημερινό λούσιμο με conditioner.


   Δεύτερον,Να παίρνετε πρωτεινες και σίδηρο ή πολυβιταμίνες.Οι Πρωτεϊνες και ο σιδηρος,σας βοηθά να μεγαλώσετε δυνατά μαλλιά. Ως εκ τούτου, μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει στοιχεία, όπως άπαχο κρέας, αυγά,τυρί και καρύδια είναι απαραίτητη στο να μακρύνουν τα σγουρά βαμμένα μαλλια.Οι βιταμίνες Β, C, E, K και Α είναι οι καλύτερες στο να μακρύνετε τα μαλλιά σας.Συμβουλευτείτε έναν γιατρό βέβαια πριν παρετε συμπληρώματα διατροφης.

   Τρίτον,κάντε μασάζ στο κεφάλι σας για τουλάχιστον 5 λεπτά κάθε ημέρα. Όπως και το μασάζ σε άλλες περιοχές του σώματός σας, το μασάζ κεφαλής αυξάνει τη ροή του αίματος στην περιοχή.

   Τέταρτον,αποτρέψτε την ψαλίδα.Ποτέ μην χτενίζετε τα σγουρά μαλλιά ενώ είναι στεγνά. Θα πρέπει να ξεμπλέξετε τις μπούκλες σας με μια οδοντωτή χτένα ή με τα δάχτυλα σας, ενώ τα μαλλιά είναι ακόμα υγρά και έχουν conditioner πάνω τους πριν το ξεπλύνετε.Αν είναι δυνατόν, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά ή με την φυσούνα απο το πιστολάκι σας. Ενώ στεγνώνετε τα μαλλια σας με πετσέτα μην τα τρίβετε, γιατί αυτό προκαλεί ζημιά.Απλά πιέστε μαλακά για να απομακρύνετε το νερό.Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα jojoba λαδιού στα βρεγμένα μαλλιά αντί να χρησιμοποιήσετε προϊόν με βάση τη σιλικόνη γιατί θα δημιουργήσει περισσότερη ξηρότητα.

   Πέμπτον,κατι που μπορεί να μν γνωρίζετε είναι ότι οι μαξιλαροθήκες απο βαμβάκι μπορεί να κάνουν ξηρά τα μαλλιά σας και να οδηγήσουν σε φριζάρισμα και άλλα προβλήματα. Τα εύθραυστα μακριά σγουρά μαλλιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να μακρύνουν περισσότερο, αν κοιμάστε σε μια σατέν μαξιλαροθήκη. Στις ημέρες που πρέπει να κοιμηθείτε σε μια μαξιλαροθήκη απο βαμβάκι, καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα σατέν ή μεταξωτό μαντήλι. Ετσι θα προστατεύετε τα μαλλιά σας το βράδυ.

   Εκτον,να κουρεύεστε μόνο όταν τα μαλλιά το χρειάζονται.Εάν έχετε ψαλίδα τότε αναγκαστικά θα πρέπει να τα κουρέψετε. Προκειμένου τα μαλλιά σας να μακρύνουν, θα πρέπει να τους δώσετε χρόνο. Μην τα κουρέυετε αν δεν το χρειάζονται γιατί έτσι δεν θα μακρύνουν. Κόψτε τα μαλλιά σας όταν εμφανίζεται ψαλίδα. Να τα κόβετε κάθε 6 εβδομάδες,όπως σας πρότεινες και ο κομμωτής σας 1/4 εως 1/2 ίντσας.

   Τέλος,για να αποκτήσετε όγκο στα μαλλιά σας στεγνώστε τα ανάποδα. Στεγνώστε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας την φυσούνα και οταν γυρίσετε το κεφάλι σας στην αρχική του θέση θα παρατηρήσετε περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας.Επίσης για όγκο στις ρίζες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενα προιόν για όγκο.Και το άλλο τρικ που σας το κάνει ήδη ο κομμωτής σας είναι η δημιουργία φιλαρίσματος για όγκο.

   Ο κομμωτής σας έχει δίκιο.Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήτε αφρό σε νωπά μαλλιά και μετά να τα στεγνώνετε με το πιστολάκι γιατί έτσι δεν θα απομακρύνετε την υγρασία απο τις μπουκλες.

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε.

   Καλό Καλοκαίρι...

   Διαγραφή
 26. Σας ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση!!Μου ειπατε καποια πραγματα που δεν τα ηξερα οπως το λουσιμο,το μαξιλαρι και το μασαζ!θα ακολουθησω ολα οσα μου ειπατε βημα βημα!να ειστε καλα και καλο καλοκαιρι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. γεια σας και απο εμενα!!!εγω με την σειρα μου θα ηθελα να σας ρωτησω να μου πειτε ενα χρωμα για χαλκινο κοκκινο μαλλι...οι βαφεσ που παιρνω ειναι οι 8.44 κΙ 7.64...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Καλησπέρα,

  Υπάρχουν πολλές εταιρίες που έχουν χάλκινες αποχρώσεις σε βαφές.Πατώντας στα link παρακάτω μπορείτε να βρείτε το χρώμα που θέλετε μεσα απο την λίστα της κάθε εταιρίας:

  Αν θέλετε το χρώμα της Σισσυς Χρηστίδου: ειναι το Νο 8.77 και Νο 9.7 της Igora by Schwarzkopf

  Koleston Perfect Wella:
  http://www.femme-fatale.gr/el-gr/Products/%CE%92%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82%20%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%BD%7CWella%20Koleston%20Perfect/Page/5

  L'OREAL MAJIREL :
  http://www.femme-fatale.gr/el-gr/Products/%CE%92%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82%20%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%BD%7CLOREAL%20Majirel/Page/6


  LORVENN BEUATY COLOR:
  http://www.femme-fatale.gr/el-gr/Products/%CE%92%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82%20%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%BD%7CLORVENN%20BEAUTY%20COLOR/Page/4

  ING HYDRATING:
  http://www.femme-fatale.gr/el-gr/Products/%CE%92%CE%B1%CF%86%CE%AE%20%CE%A3%CE%B5%CF%84%20ING%20HYDRATING|%CE%92%CE%B1%CF%86%CE%AE%20%CE%A3%CE%B5%CF%84%20ING%20HYDRATING%20%CE%9D%CE%BF%207.43%20%CE%9E%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%8C%20%CE%A7%CE%AC%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF

  NATURIGIN :
  http://www.femme-fatale.gr/el-gr/Products/%CE%A6%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%20%CE%92%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82%20NATURIGIN|%CE%A6%CF%85%CF%84.%20%CE%92%CE%B1%CF%86%CE%AE%20NATURIGIN%20No%207.4%20%CE%9E%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%8C%20%CE%9A%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF

  ING:
  http://www.femme-fatale.gr/el-gr/Products/%CE%92%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82%20%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%BD%7C%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%20%CE%92%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82%20ING/Page/3

  Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Γεια σας ειμαι καινουρια στο forum και θα ηθελα να μου πειτε αν γινετε πως μπορω να κανω τα μαλλια μου ξανθα ακριβως σαν τισ σιλβεις που επεζε στα μαυρα μεσανυχτα http://www.google.gr/imgres?q=mayra+mesanyxta+silvi&hl=el&sa=X&biw=1152&bih=773&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=krHy-Zo8fiCFVM:&imgrefurl=http://www.tvzapping.gr/tvnews/todaynews/%3Fpageno%3D6%26entityid%3D4a758aac-e846-4135-a7d2-b2f258e9348c&imgurl=http://www.tvzapping.gr/userfiles/0b688f97-7078-41d4-8e02-6b13bc3d7ca3/1187614large.jpg&w=320&h=290&ei=ms8_UMbrEIfKhAe04IDAAQ&zoom=1&iact=rc&dur=436&sig=110332479424338785876&page=1&tbnh=127&tbnw=140&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:4,s:0,i:84&tx=117&ty=53 απο εντονο κοκκινο χωρις ξανιγμα εχω κοντα μαλλια και αν δεν τα προσεξω λιγο θα καουν και μετα αντε να ξαναγυνουν φυσιολογικα τα ειχα μεχρι τ στιθοσ αλλα τα εκοψα γιατι χρησιμοποιουσα ισιωτικη 2 με 3 φορες την μερα και χωρις να βαζω κανενα πρωιων προστασιας και ειχανε γινει χαλια τωρα εκοψα το ισιωμα αλλα ειναι αρκετα κοντα με το ζορι φτανουν στους ομους εκουσα πως το ελεολαδο στα μαλλια κανει θαυματα και το ευαρμοσα πολλες φορεσ χωρισ καποια αλλαγη στα μαλλια μου προσ το καλλο αντιθετος δεν μπορουσα να τα χτενισω εχετε καμια λυσι ευχαριστω πολυ για την υπομονη σας <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Καλώς ήρθατε στην παρέα μας.Το χρώμα που θέλετε να αποκτήσετε,δηλαδή το χρώμα της Σίλβυς, ειναι το πλατινε ξανθό.Δυστυχώς για να αποκτήσετε αυτό το χρώμα χρειάζεται αναγκαστικά το ντεκαπάζ και μια αρκετά μεγάλη διαδικασία για να απομακρύνετε το κόκκινο που ήδη έχετε στα μαλλιά σας.Επειδή η διαδικασία ειναι αρκετα περίπλοκη και δύσκολη θα σας συνιστούσαμε να επισκεφτείτε εναν επαγγελματια κολοριστ στο κομμωτήριο.Αλλα αν θέλετε να το δοκιμάσετε μόνες σας στο σπίτι η διαδικασία ειναι αυτή:

   Πρώτα πρέπει να απομακρύνετε το κόκκινο της προηγούμενης βαφής με ένα προιόν όπως το “One ‘n Only Colorfix” το οποίο απομακρύνει την προηγούμενη βαφή κάνοντας μικρά τα μόρια του χρώματος .Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε 2 κύκλους της παραπάνω διαδικασίας για να απομακρύνετε τελείως το κόκκινο.Με αυτόν τον τρόπο όταν κάνετε ντεκαπάζ δεν θα αποκτήσετε περιέργες πορτοκαλί,πράσινες ή κίτρινες αποχρώσεις.Επείτα πριν κάνετε το ντεκαπάζ χρειάζεται να μην λούσετε τα μαλλιά σας για μια εβδομάδα γιατί αυτό θα δώσει την δυνατότητα στα μαλλιά να διατηρήσουν τα φυσικά έλαια που αποτρέπουν την ξηρότητα όταν θα κάνετε το ντεκαπάζ.Αγοράστε την ξανθιστική σκόνη (ντεκαπάζ) με 20άρι αξυζενέ, (όσο το δυνατόν χαμηλότερο το οξυζενέ τόσο το καλύτερο για τα μαλλιά).Επειδη το ντακαπάζ δεν πρέπει να ακουμπάει το δέρμα,κάντε χωρίστρες σε όλο το κεφάλι και βάψτε τις τούφες με το ντεκαπάζ καλύπτοντας τες με αλουμινόχαρτο.Αφήστε το πολυ 20 λεπτα,μην περιμένετε να γίνει άσπρο πλατινέ γιατί θα καούν.Λουστείτε καλά με εξουδετερωτικό σαμπουάν,και απαραίτητα μάσκα μαλλιών.Χρειαζόστε ενα toner(Wella Color Charm toner) ώστε μετά το ντεκαπάζ να απομακρυνει τους πορτοκαλί-κιτρινους τόνους.Το τόνερ έχει ώς βαση το μπλέ η το μωβ για να κάνει πιο ουδέτερο το χρώμα.
   Η βάση του toner που θα χρειαστείτε εξαρτάται απο το χρώμα που έχουν τα μαλλιά σας μετά το ντεκαπάζ.Για να βρείτε τη βάση που χρειάζεστε κοιτάξτε το χρώμα των μαλλιων σας μετά το ντεκαπάζ και βρείτε το αντίθετο του στο τροχό των χρωμάτων(http://4.bp.blogspot.com/-IF50zwWwpyw/TeTgL5FGFSI/AAAAAAAAAfU/HnDv5UZlvoM/s1600/colorwheel1.jpg).

   Για παράδειγμα αν χρειάζεστε βιολετί toner μπορείτε να επιλέξετε το Wella’s “White Lady” (T18) για να σας δώσει πιο πλατινε αποχρωση.Ανακάτεψε το με 20αρι οξυζενε και τοποθετήστε το στα μαλλιά σας για το χρόνο που προτείνουν.

   Και τέλος αν θέλετε μπορείτε να περάσετε βαφή ανάλογα με το αποτέλεσμα μετα το toner.Ωραία ειναι η 9.1 ξανθό ανοιχτό σαντρέ την οποία θα αφήσετε το πολύ 30 λεπτά(αναγράφεται)

   Εδώ μπορείτε να δείτε μια παρόμοια διαδικασία:

   http://www.youtube.com/watch?v=fb3NQJTyhAs

   Η διαδικασία ειναι αρκετά περίπλοκή και καλό θα ήταν επειδή τα μαλλιά σας είναι ήδη ταλαιπωρημένα να την αποφύγετε,αλλά αν θέλετε να κάνετε αυτήν την αλλαγή αφήστε το στα χέρια του ειδικού.Για το άλλο ζήτημα που μας ρωτήσατε το καστορέλαιο βοηθάει αρκετά τα μαλλιά να μακρύνουν και να ειναι υγιη.Δείτε τα παρακάτω βίντεο:

   http://www.youtube.com/watch?v=fb3NQJTyhAs
   http://www.youtube.com/watch?v=MJ9o0gSNs1A&feature=related

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 30. Καλησπέρα!Εμένα το θέμα μου είναι ότι έχω σπαστό μαλλί και αρκετό όγκο.Η μόνη μου λύση είναι να τα κάνω μπούκλες αφού το ίσιωμα δεν επιτυγχάνεται χωρίς καλή ισιωτική.Όμως δεν θέλω να χρησιμοποιώ το ψαλίδι για να φτιάξω όμορφες και καλοσχηματισμένες μπούκλες.Χρησιμοποιώ την φυσούνα αλλά τα μαλλιά με αυτόν τον τρόπο θελουν τουλάχιστον 2-3 ώρες για να φτιαχτούν αλλιώς γίνονται πολύ φουντωτά και άχαρα.Υπάρχουν όμως στιγμές που χρειάζεται να κάνω μπάνιο και να βγω αμέσως μετά.Υπάρχει κάποια λύση?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Για να δημιουργηθούν όμορφες μπούκλες δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται σιδέρο για μπούκλες ή πιστολάκι.Μπορείτε χωρίς θερμότητα να δημιουργήσετε όμορφες μπούκλες,το μόνο μειονέκτημα ειναι ότι οι διαδικασίες απαιτούν λίγο χρόνο και δεν μπορούν να γίνουν άμεσα.Αν βιάζεστε και θέλετε να χρησιμοποιήσετε σίδερο για μπούκλες ή πιστολάκι χρησιμοποιήστε ειδικά προιόντα προστασιας απο την θερμότητα για να περιορίσετε κατά μεγάλο ποσοστό την φθορα των μαλλιών.Δείτε τους τρόπους δηιουργίας μπουκλων παρακάτω..

   http://www.mepareitsa.com/2012/08/blog-post_19.html

   Αλλος τρόπος είναι η χρήση ρόλευ.Δείτε εδώ την διαδικασία:

   http://www.youtube.com/watch?v=50yw2W5F_z8

   http://www.youtube.com/watch?v=lkWcJN05vZg

   Μια επίσης εύκολη διαδικασία χωρίς ρόλευ απλά με μια κορδέλα ειναι και αυτή:

   http://www.youtube.com/watch?v=aYxS1ohz4Ao


   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε...

   Διαγραφή
 31. γεια σου νικολαα...θελω να κουρεφτω V αλλα το μαλλι μου ειναι σπαστο...τι μπορω να κανω για να σηκωνεται ισια???και επισης μου συστηνεις αυτο το κουρεμα?
  Μπαμπης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. τα μαλλια μου ηταν καστανοξανθαα..η9ελα να τα σκουρινω και πηρα μια φυτικη βαφη ομωσ αντι να σκουρινονυ εγιναν πιο ξανθαα επειδη η κοπελα στο φαρμακειο μου εδωσε λα9οσ αποχρωση..γινεται να επανελ9ει το φυσικο μουυ χρωμαα..να γινουν δηλαδη οπωσ πριν και να ναι πω? και ποσο καιρο 9α χρειαστειι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Εφόσον το αποτέλεσμα βγήκε πιο ανοιχτό απο το φυσικό σας χρώμα η μόνη λύση ειναι να βάψετε τα μαλλιά σας πάλι.Μπορείτε μόνο να απομακρύνετε την βαφή με εξουδετερωτικά σαμπουάν αν βάφατε τα μαλλιά σας πιο σκούρα απο το φυσικό σας χρώμα.Ακόμη και τότε θα ήταν πολύ δύσκολο να απομακρύνετε το χρώμα.Επισκεφτείτε ενα κομμωτήριο για να σιγουρευτείτε ότι το αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλετε και επιλέξτε μια απόχρωση ενα τόνο(ή δύο) πιο σκούρα απο το φυσικό σας χρώμα για να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα.Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι γιατί η διαδικασία ειναι αρκετά περίπλοκη--ο κολοριστ χρειάζεται να διορθώσει το χρώμα εξουδετερώνοντας την προηγούμενη βαφή.

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε..

   Διαγραφή
 33. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.ΕΧΩ ΣΠΑΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ, ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΣΤΑΝΑ ΜΑΤΙΑ. ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΒΑΛ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ, ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΙΑΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΤΣΟ, ΕΙΜΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΝΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΚΑΡΕ.ΘΕΛΩ ΑΛΛΑΓΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Είστε απο τις τυχερές γυναίκες γιατί με το οβάλ πρόσωπο ταιριάζουν σχεδόν τα πάντα!Απο όμορφα pixie κουρέματα μεχρι μακριές μπουκλες.Πρέπει όμως να έχετε υπόψην σας και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.Αν έχετε μεγάλη μύτη δημιουργήστε μια χωρίστρα στο πλάι,αν έχετε λίγο μεγάλο μέτωπο δημιουργήστε αφέλειες ή αν έχετε έντονα ζυγωματικά δημιουργήστε μύτες στα μποστινά τμήματα μαλλιών.Μπορείτε να δείτε τι χτενίσματα ταιριάζουν στο πρόσωπο σας εδώ..

   http://www.mepareitsa.com/2012/05/blog-post_01.html

   http://www.mepareitsa.com/2012/02/mepareitsa.html

   http://www.mepareitsa.com/2012/07/plus-video.html


   Οι αποχρώσεις που ταιριάζουν σε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα με καστανά ματια είναι οι κόκκινες(όπως ήδη έχετε),το κλασσικό καστανό(ενα σκούρο βαθυ καστανό,όχι καστανόμαυρο γιατι θα σας αγριεύει),σαντρέ,μελι,καστανό με καραμελί ανταύγειες..έχετε πολλές αποχρώσεις να επιλέξετε.Ρίξτε μια ματιά σε looks των celebrities όπως αυτα που σας στείλαμε στα link παραπάνω και πάρτε μια ιδέα για το τι σας ταιριάζει.Συμβουλευτείτε και τον επαγγελματία κομμωτή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε..

   Διαγραφή
 34. το προσωπο μου ειναι τετραγωνο με εντονεσ γωνιεσ,θα ηθελα να μου προτεινεται ενα κουρεμα που δεν 9α τησ δειχνει τοσο εντονες. τα μαλλια μου εχουν υψοσ μεχρι τον ωμο και δν θα ηθελα να τα κοψω πολυ κοντα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Μπορείτε να βρείτε τι χτένισμα ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας πατώντας στα παρακάτω link και διαβάζοντας στην κατηγορία για τα τετράγωνα πρόσωπα:

   http://www.mepareitsa.com/2012/02/mepareitsa.html
   http://www.mepareitsa.com/2012/05/blog-post_01.html

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε..

   Διαγραφή
 35. Γεια σας!! ειμαι 14 ετων προσπαθω να μακρυνω τα μαλλια μου(τα οποια ειναι λιγο πιο πανω απο το στηθος) αλλα δεν μακραινουν με τιποταα...δοκιμασα παρα πολλα ειδικα σαμπουαν...αλλα τιποτα!
  ποιες βιταμινες θα μου προτεινατε για να μου μακρυνουν πιο ευκολα??
  επισης μια ισιωτικη με κερατινη θα τα βοηθησει να μακρυνουν?? σας παρακαλω πειτε μου επισης ποια προιοντα να χρησιμοποιησω και διαφορα tips...

  Σας ευχαριστω πολυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Μπορείτε να διαβασετε εδώ τι μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε μακριά και υγιή μαλλιά:

   http://www.mepareitsa.com/2012/04/blog-post_8992.html

   Επίσης θα σας συνιστούσαμε να αποφύγετε την ισιωτική με κερατίνη γιατί υπάρχουν περιπτώσεις έντονης τριχόπτωσης επειδή πολλές γυναίκες δεν διαβάζουν τις οδηγίες όπου αναφέρεται ότι δεν κάνει να χρησιμοποιηθεί σε μαλλιά που έχουν υποστεί βαφές,περμαναντ,ή γενικά χημικές διεργασίες.

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
 36. Σας ευχαριστω πολυ! μπορειτε να μου δωσετε το νουμερο του κομμωτηριου σας?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν γράφει εδώ ο κύριος Νϊκος!! Είναι αντιγραφή το άρθρο από το site tlife της Στεφανίδου..
   Μην παραπλανείτε καλέ τον κόσμο και νομίζει ότι γράφει ο κομμωτής στα σχόλια..
   Έλεος έτσι περιμενετε ότι θα μαζέψετε αναγνώστες;;;;;

   Διαγραφή
  2. Καλησπέρα,

   Ποιός σας είπε ότι εμείς είμαστε ο Νίκολας Βιλλιώτης?Φαίνεται ότι έχουμε πάρει το άρθρο απο το tlife.gr καθώς το αναφέρουμε στην πηγή στο τέλος του άρθρου.

   Διαγραφή
 37. Καλησπερα,
  έχω ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα με ταση να κοκκινίζει,τα μαλλιά μου είναι σκουρα σοκολατοκοκκινα (βαμμενα) και τα ματια μου καστανά.Θέλω να κάνω μία αλλαγή σε καποια αποχρωμη του καστανου ομως δν γνωρίζω ποια θα μου πηγαίνει.Το φυσικο μου χρώμα ειναι το καστανο ανοιχτό και δν θα είχα ιδιαιτερο πρόβλημα να το επαναφέρω.Αν μπορείτε θα προτιμουσα να μου απαντήσετε με βάση το χρωματολογιο της lorvenn.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Το πρωτο βημα στην επιλογή βαφής ειναι το να βρείτε τι τόνους έχετε στην επιδερμίδα σας(ψυχρούς ή ζεστους).Επειδή το δέρμα σας κοκκινιζει το πιο λογικό ειναι το ότι ανήκετε στην κατηγορία των ψυχρών χρωμάτων αλλά για να το εξακριβώσετε πρέπει να κάνετε τα βήματα που αναφέρονται στο παρακάτω link-εκεί μπορείτε να
   διαβάσετε και τι χρώματα ταιριάζουν στους ψυχρούς και ζεστούς τόνους δέρματος.

   http://www.mepareitsa.com/2011/11/blog-post_5368.html

   Αν έχετε ψυχρους τόνους μερικες αποχρώσεις που σας ταιριάζουν ειναι : μεσαίας απόχρωσης σταχτί καφέ( Clairol Nice 'n Easy Perfect 10,005A Medium Ash Brown--L'Oreal Natural Match Hair Color, 5C Medium Ash Brown),μαύρο-μπλε,σκουρο καφε με ελάχιστα κόκκινα undertones δηλαδή σοκολατί-κόκκινο όπως τα έχετε ήδη που ταιριάζουν πολύ σε ψυχρούς τόνους,αποχρώσεις του κόκκινου όπως η απόχρωση της βουργουνδιας,τα έντονα κόκκινα,ξανθό της φράουλας,auburn (Garnier Nutrisse Haircolor, R3 Light Intense Auburn Nourishing Color Creme Permanent--L'Oreal Feria Haircolor, Chocolate Cherry 36, 1 Application--Garnier Nutrisse Haircolor, 42 Deep Burgundy Black Cherry--L'Oreal Paris Feria Multi-Faceted Shimmering Colour, Copper Shimmer 74--L'Oreal Paris Healthy Look Crème Gloss Color, Cool Chestnut Brown/Iced Chocolate 4AR),ξανθές αποχρώσεις όπως το ξανθό της σαμπάνιας,ανοιχτό
   σταχτί ξανθό,πλατινε(L'Oreal Superior Preference Dream Blonde Hair Color, 9A Light Ash Blonde---L'Oreal Paris
   Colorist Secrets Brass Banisher Hair Treatment--L'Oreal Superior Preference Dream Blonde Hair Color, 8 Medium
   Blonde--L'Oreal Paris Superior Preference Color Care System, Champagne Blonde 8.5A).Ανταύγειες μπορείτε να κάνετε
   σε σταχτί αποχρώσεις και μελιού..και σαν βάσεις επιλέξτε γενικά αποχρώσεις σταχτί,ουδέτερες και μπεζ.

   Αν έχετε ζεστούς τόνους:Αποφύγετε χρώματα που έχουν ως βάσεις σταχτί,μπλε,μωβ και μπεζ αποχρώσεις.Επιλέξτε σκουρα,ζεστα καφέ,καφέ σε απόχρωση κάστανου,πλούσιες
   χρυσο καφε αποχρώσεις,auburn,ζεστές χρυσες και κόκκινες ανταυγειες και χρυσές ξανθές αποχρώσεις.Κάθε χρωμα
   που εχει κοκκινο-πορτοκαλι βάση ή χρυση βάση θα σας ταιριάζει γάντι.Ανταυγειες επιλέξτε σε αποχρώσεις χρυσού
   ξανθου,χάλκινου και χρυσού καφέ.

   Στο χρωματολόγιο της Lorvenn δεν μπορούμε να σας πούμε ακριβώς το χρώμα που πρέπει να αγοράσετε γιατί
   συνήθως τα χρώματα που φαίνονται στο κουτάκι δεν βγαίνουν το ίδιο και στην πραγματικότητα.Το καλύτερο που
   έχετε να κάνετε ειναι να επισκεφτείτε ενα κομμωτήριο και να σας προτείνει ο κολοριστ μια αλλαγή που να ταιριάζει στο
   δέρμα σας και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σας.Μπορείτε να βρείτε ενα χρώμα που σας αρέσει και να του το δείξετε
   σε φωτογραφία ώστε να σας πει αν σας ταιριάζει.Μπορείτε να παρετε ιδέες για χρώματα εδώ....

   Καστανές ιδέες:http://www.mepareitsa.com/2012/09/10.html

   Ξανθες ιδέες:http://www.mepareitsa.com/2012/08/9.html

   Κοκκινες ιδέες:http://www.mepareitsa.com/2012/09/10_18.html

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
  2. Επιπλέον μπορείτε να βρείτε εδω όλες τις αποχρώσεις της Lorvenn και να βρείτε τα χρώματα που σας προτείνουμε παραπάνω(όπως το BEAUTY COLOR No7.31 ΞΑΝΘΟ ΜΠΕΖ 70ml) εδω:

   http://www.femme-fatale.gr/el-gr/Products/%CE%92%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82%20%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%BD%7CLORVENN%20BEAUTY%20COLOR/Page/4

   Διαγραφή
 38. Σας ευχαριστώ πολύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Γεια σας... ψάχνω απεγνωσμένα να βρω το σαμπουάν και το μαλακτικό mane n tail.. είμαι στην θεσσαλονικη.. που μπορώ να το βρω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Αν διαβάσετε τα σχόλια παραπάνω θα δείτε ότι έχουμε ήδη απαντήσει στην ερώτηση σας σε κάποιον άλλο αναγνώστη.Σας το παραθέτουμε παρακάτω:

   Μπορείτε να βρειτε τη σειρα απο σαμπουάν,conditioner,μάσκες και πολλά άλλα σε αυτό το site:

   http://www.newton-corbett.com/index.php?main_page=index&cPath=70&sort=20a&page=1

   μπορείτε να κάνετε παραγγελία και απο ότι ειδαμε δέχονται παραγγελίες απο Ελλάδα.Τα μεταφορικά υπολογίζονται γύρω στις 11 λίρες για συννημένο νομίζω.Ρίξτε και εσείς μια ματιά για να σιγουρευτείτε.Σχετικά οικονομική σειρά που χρησιμοποιούν ακόμα και celebrities.Μπορείτε να δείτε για το κάθε προιόν ξεχωριστά και τι προσφέρει στην κανονική σελίδα τους εδω:

   http://manentail.com

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε!!

   Διαγραφή
 40. καλησπέρα!
  Στα τέλη του μήνα παντρεύομαι, και ακομα δεν έχω αποφασίσει το χτενισμά μου. Θέλω κατι που να μήν είναι συνηθισμένο,κλασσικό και στημένο. Θέλω κατι λιτό,νεανικό και ρομαντικό. Το νυφικό μου είναι ρομαντικο και κοριτσιστικο με μανικια και το προσωπο μου ειναι λεπτο με εντονες γωνίες. είμαι γενικά πολύ αδύνατη. τι θα μου προτείνατε ώστε να μίκραινα λίγο και τις γωνίες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Σας ευχόμαστε όλες οι ημέρες της ζωής σας να ειναι γεμάτες με αγάπη και κάθε όνειρο να γίνει πραγματικότητα στην νέα σας ζωή.

   Γενικά σε πρόσωπα με έντονες γωνίες(κυρίως τετράγωνα πρόσωπα) ταιριάζουν χτενίσματα που να πλαισιώνουν το πρόσωπο,όπως ρομαντικές μπούκλες που θα αποσπάσουν την προσοχή από το σαγόνι σας. Επίσης μπορείτε να κάνετε χωρίστρα στην μια πλευρά ώστε οι γωνίες του προσώπου σας να φαίνονται λιγότερο.

   Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανεβάσουμε άρθρο με ρομαντικά χτενίσματα για γάμο καθώς και αξεσουάρ που μπορείτε να τοποθετήσετε στα μαλλιά σας για να τραβήξετε τα βλέμματα.Μπορείτε βέβαια να ρίξετε και μια ματιά στα παρακάτω άρθρα για να βρείτε το χτένισμα που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας και να πάρετε ιδέες..

   http://www.mepareitsa.com/2012/05/blog-post_01.html

   http://www.mepareitsa.com/2012/02/mepareitsa.html

   Μείνετε συντονισμένη!

   Διαγραφή
  2. Καλησπέρα,

   Μόλις ανεβάσαμε άρθρο για χτενίσματα γάμου και αξεσουάρ μαλλιών.Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ:

   http://www.mepareitsa.com/2012/10/mepareitsa.html

   Διαγραφή
 41. ΕΧΩ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΡΕΨΑ ΜΥΤΕΣ ΜΕ ΦΡΑΝΤΖΑ... ΤΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Για να μάθετε περισσότερα για τις αφέλειες,τι αφέλειες ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σας και να πάρετε ιδέες απο άλλες celebrities που υιοθετούν το συγκεκριμενο look πατήστε στο κατω link:

   http://www.mepareitsa.com/2012/07/plus-video.html

   Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά και στα παρακάτω link με τα χτενίσματα και κουρέματα που ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου:

   http://www.mepareitsa.com/2012/05/blog-post_01.html

   http://www.mepareitsa.com/2012/02/mepareitsa.html

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 42. καλησπέρα :) 9α η9ελα να κάνω μια ερώτηση..
  είχα βαμμένα μαύρα μαλλιά και αφού έκανα ντεκαπαζ,το νέο μου χρώμα-που χρησιμοποιώ είναι το σκούρο βιολετί ακαζού... το πρόβλημα μου είναι ότι μετά από τρία λουσίματα μου ξεβάφουν και χρυσίζουν!! ..9ελω να πω επίσης ότι παλιότερα τ είχα πάλι κόκκινα κ δεν ξέβαφαν.. τι μπορώ να κάνω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Το ντεκαπάζ συνήθως δημιουργεί τέτοιου είδους προβλήματα για παράδειγμα αποχρωματισμούς κλπ.Στην επόμενη βαφη σας πρέπει να ενημερώσετε τον κομμωτή για το περιστατικό και αυτός θα διορθώσει το πρόβλημα με τα εξουδετερωτικά σαμπουάν και την διαδικασια που λέγεται color correction.Συνηθως όταν οι αλλαγές στα μαλλιά ειναι έντονες(απο μαύρο σε κόκκινο δλδ) δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα τα οποία μπορούν να λυθούν με τα κατάλληλα προιόντα.Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προιόντα που να διατηρούν το χρώμα ώστε να μην ξεθωριάζει γρήγορα(έχουμε αναφέρει προιόντα προστασίας του χρώματος σε άρθρα μας,σε σχόλια αλλα και στο forum).Για παράδειγμα μπορείτε να αγοράσετε συγκεκριμένα σαμπουάν,conditioner και μάσκες που προστατεύουν το χρώμα όπως η σειρά περιποίησης ELVIVE COLOR VIVE με ειδικές συνθέσεις για βαμμένα μαλλιά ή μαλλιά με ανταύγειες.Αλλη καλή σειρά προιόντων είναι της Wella με το σαμπουάν Brilliance Shampoo και η σειρα Zwarzkopf.Τέλος πολύ καλό είναι και το σαμπουάν της εταιρίας Syoss Color protect.

   Με μια επίσκεψη λοιπόν στο κομμωτήριο το πρόβλημα σας θα λυθει.

   Ελπιζουμε να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 43. καλησπέρα...τα μαλλια μου τα έβαφα με βαφή νο7.31 και μέσα είχα καποιες ποιο ανοιχτες ανταυγιες....πριν μια εβδομαδα σε μία άτυχη και αυθόρμητη στιγμή,έκανα μιξη νο8,43 με 7,40 και 2 οξυζενέ 20 και 30....το περίμενα ανοιχτό χάλκινο σαν της χρηστίδου,αλλα μου φαίνονται πολύ σκουρα!!!θέλω να επιστρέψω στο προηγουμενο χρωμα αλλα θελω να αποφύγω και το ντεκαπαζ....πιστευεται οτι μπορω να το καταφερω;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Τα μαλλιά σας πριν αν καταλάβαμε σωστα ηταν ξανθά απόχρωσης σταχτι-χρυσου( golden ash blonde).Το χάλκινο χρώμα της Χριστίδου όπως έχουμε αναφέρει παραπάνω είναι ένας συνδυασμός των χρωμάτων Νο 8.77 και Νο 9.7 της Igora by Schwarzkopf.Λίγο διαφορετικό απο αυτο που χρησιμοποιησατε λογικά.Για να επιτρέψετε στο προηγούμενο χρώμα η διαδικασία ειναι αρκετά περίπλοκη.Οπως εχουμε αναφερει σε παραπάνω σχόλια το κόκκινο στα μαλλιά δύσκολα απομακρύνεται και απαιτείται η διαδικασία color correction.Επειδή ειναι αρκετα περίπλοκη και δύσκολη θα σας συνιστούσαμε να επισκεφτείτε εναν επαγγελματια κολοριστ.

   Μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση του σχολίου( Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2012 11:46 μ.μ.) για να καταλάβετε περισσότερα για την απομάκρυνση του κόκκινου απο τα μαλλιά.

   Το καλύτερο λοιπόν που πρέπει να κάνετε ειναι να επισκεφτείτε το κομμωτήριο έτσι ώστε ο κολοριστ να αλλάξει το χρώμα στο προηγούμενο του με τα εξουδετερωτικά σαμπουαν..κλπ ώστε να μην προκαλέσετε πρόβλημα στα μαλλιά σας αν προσπαθήσετε να κάνετε κάτι μόνη σας.

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 44. Καλησπερα!
  Το χρωμα των μαλλιων μου αυτη τη περιοδο ειναι μαυρο το φυσικο μου. Θα ηθελα να το κανω ξανθο μπεζ χωρις κιτρινιλες. Γνωριζο οτι δεν γινετε σε μια μερα αλλα θα ηθελα να μου πειτε ποια ειναι η τεχνικη διαδικασια για να πετυχω καποια στιγμη αυτο το χρωμα.
  Σας ευχαριστω πολυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Η αλλαγή χρώματος απο μαύρο σε ξανθό ειναι μια αρκετα περίπλοκη διαδικασία.Όπως ήδη γνωρίζετε δεν μπορείτε να μεταμορφωθείτε σε ξανθιά απο την μια μέρα στην άλλη.Και απαραίτητη διαδικασία ειναι το ντεκαπάζ το οποίο θα απομακρυνει το φυσικό χρώμα απο τα μαλλιά για να τοποθετηθεί η ξανθιά βαφη.Πριν το ντεκαπάζ πρέπει να γινει και η διαδικασία color correction(εξουδετερωτικά σαμπουάν,..) όπου θα απομακρύνει κιτρινίλες,πορτοκαλί τόνους...

   Καλό θα ήταν να μην επιχειρήσετε την αλλαγή μόνη σας στο σπίτι γιατί το αποτελέσμα δεν θα βγει όπως το περιμένετε και μπορεί να προκαλέσετε ζημια στα μαλλιά σας.Πρεπει να επισκεφτείτε εναν επαγγελματία κομμωτή που θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να μην κουράσει τα μαλλιά σας.
   Μπορείτε να βάψετε πρώτα τα μαλλιά σας καστανά(να τα βάφετε σταδιακά απο σκούρο καστανό σε καστανό σε σκούρο ξανθό στο ξανθό που θέλετε για παράδειγμα) και μετά το ξανθό που θέλετε ώστε η διαδικασία να μην ειναι τόσο επώδυνη για τα μαλλιά αν τα βάφατε απο μαύρο σε ξανθό απευθείας.Θα σώσει τα μαλλιά σας απο το να κανετε 2 και 3 φορές ντεκαπάζ σε μια μερα!

   Πρέπει να μιλήσετε με τον κομμωτή σας για να σας συμβουλέψει για το τι μπορείτε να κάνετε ώστε το αποτελεσμα να σας ικανοποιεί και να αποφευχθει μεγάλη ζημια στα μαλλια.

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
  2. Σας ευχαριστω για τις καλες συμβουλες και για το χρονο σας!

   Διαγραφή
 45. Γεια σας ηθελα να ανοιξω λιγο το χρωμα των μαλλιων μου που ειναι καστανο σκουρο. Εκανα ανταυγιες με ντεκαπαζ και θελω να διωξω τις κιτρινιλες. Τι χρειαζεται να κανω; Σας ευχαριστω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Αυτο συμβαίνει τις περισσότερες φορές σε βαφές.Οταν γίνεται το ντεκαπαζ και γενικά αλλαγή χρώματος στα μαλλια πρέπει να χρησιμοποιούνται toner προιόντα που εξουδετερώνουν τις κιτρινίλες και γενικα όλες τις ανεπιθυμητες αποχρώσεις.Η διαδικασία αυτή λέγεται color correction.Αν επισκεφτειτε εναν κομμωτη θα μπορεσει να τις απομακρυνει με τα καταλληλα εξουδετερωτικα προιόντα.
   Αν θέλετε να το δοκιμάσετε μονη σας βέβαια στο σπιτι μπορειτε να αγοράσετε ενα toner που απομακρύνει τις κιτρινίλες απο φαρμακείο ή απο κατάστημα ομορφιας.Θα απλώσετε το μειγμα στα μαλλια σας(μοιάζει λιγο μωβ τις περισσοτερες φορες) και θα το αφησετε για το χρονο που λεει στις οδηγιες ,επειτα θα ξεβγαλετε τα μαλλια και ετσι θα απομακρυνεται τις κιτρινίλες και το ανεπιθυμητο χρωμα.Μπορειτε επισης να χρησιμοποιησετε πολυ καλα εξουδετερωτικα σαμπουαν και conditioner όπως αυτο schwarzkopf professional BC bonacure colour save sliver shampoo που μπορειτε να το παραγγειλετε απο το ιντερνετ αν δεν το βρειτε στην αγορα.Ειναι ενα απο τα καλύτερα για αυτήν την δουλεια προιόντα.

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
  2. Γεια σασ την εξουδετερωση που κανουν τα εξουδετερικα σαμπουαν μπορουν να την κανουν και συγκεκριμενες βαφες; Σας ευχαριστω!

   Διαγραφή
  3. Καλησπέρα,

   Τα toners ειναι διαθέσιμα σε ημιμόνιμες ή μόνιμες ποικιλίες.Οι μόνιμες χρησιμοποιούνται πιο πολύ μετά το ντεκαπάζ.Για να διατηρήσετε το χρώμα και να απομακρύνεται τους κίτρινους/πορτοκαλί τόνους καλύτερα να χρησιμοποιήσετε toner(ειναι συνήθως μπλε ή μωβ χρωματος-το μπλε απομακρύνει πορτοκαλί τονους και το μωβ κιτρινους) παρά κανονική βαφή.Και προτιμότερο την διαδικασία να την κάνει ενας επαγγελματίας κομμωτής για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.Το toner τοποθετείτε μετά το ντεκαπάζ ή την αλλαγή χρώματος για να απομακρύνει τις ανεπιθύμητες αποχρώσεις που προκαλούνται και ετσι θα αποκτήσετε όμορφες απαλές αποχρώσεις ξανθου ή λευκου στις ανταύγειες σας.

   Διαγραφή
  4. Σας ευχαριστω πολυ για τις αναλυτικες συμβουλες σας!

   Διαγραφή
 46. Γειά σας,
  τον τελευταιο χρόνο έκανα δοκιμές στο μαλλί μου για να δω ποιο χάλκινο χρώμα μου πήγαινε καλύτερα. Τελικά κατέληξα σε στο 7.44 της lakme και όπως μου το έκαναν στο κομμωτήριο έβγαινε ένα όχι έντονο πολυ, χαλκινο-καστανό. Μου είχαν δώσει βαφή και όταν τα έβαψα μόνη μου μου είπαν να βάλω αναλογία 100ml οξυζενε προς 50ml βαφής. Πολύ ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια άνοιξε με τον ήλιο και τη θάλασσα κλπ και ήταν ακόμη καλύτερο. Μετά, αφού ήξερα την απόχρωση και επειδή δεν ήμουν αθηνα να παω στο κομμωτήριο, μου τα έβαψαν στο μοναδικό κομμωτηριο π υπηρχε με το 7.44 της l'oreal αν δεν κανω λαθος. Το χρώμα βγήκε πολύ έντονο χάλκινο και δεν μου πήγαινε και τόσο, αλλά ευτυχώς μετα απο 10 μέρες έγινε όπως ήταν πριν. Χθές πηγα στο κομμωτηριο και επειδή είχαν ανοιξει αρκετα, ηταν ενα ξανθο χρυσαφί, είπα να τα σκουρινουμε. Άλλα βγήκε ενα πολυ σκούρο χάλκινο. Σίγουρα θα ανοιξει, αλλα θέλω να το βαψω μονη μου να το κανω οπως ηταν, γιατι δεν εχω αρκετα χρηματα να παω ξανα στο κομμωτηριο.Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια βαφή για το αρχικό χρώμα? Τη lakme δυστυχως δεν μπορω να τη βρω κάπου, απλά θέλω ένα διακριτικό χάλκινο-καστανό γιατι ταίριαζε και τέλεια με το χρώμα των ματιών μου και τα τόνιζε (καστανο). Ήταν κάπως έτσι (http://femalecity.gr/wp-content/uploads/2011/06/Nice-Women-Red-Long-Color-Hairstyles-235x300.jpg) . Σας ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Το χρώμα loreal 7.44 ειναι λιγο διαφορετικής απόχρωσης απο το 7.44 της Lakme που χρησιμοποιούσατε.Δυστυχώς ψάξαμε να βρουμε αντιπροσώπους της lakme μηπως και μπορουσατε να κάνετε παραγγελία απο το ιντερνετ τη συγκεκριμένη βαφη αλλα μόνο στην Αμερική γίνονται παραγγελίες.Είναι λίγο δύσκολο να βρείτε μια παρόμοια απόχρωση με αυτό που ζητάτε και ο μόνος τρόπος ειναι να δοκιμάσετε μερικές μάρκες μέχρι να βρείτε αυτη που σας αρέσει.Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και να βρείτε την απόχρωση που θέλετε στο site παρακάτω επιλέγοντας την κάθε μάρκα και βλέποντας τις εικόνες.Το καλύτερο θα ηταν βεβαια να επισκεφτείτε ενα τοπικο κατάστημα ομορφιας και οταν αγοράσετε κάποια βαφη να κοιτάξετε το δειγματολόγιο με τις βαμμένες τούφες για πιο ακρίβεια.

   Κοντά σε αυτό που ψάχνετε για παράδειγμα μπορεί να ειναι αυτο της ING HYDRATING Νο 7.43 Ξανθό Χάλκινο(http://www.femme-fatale.gr/el-gr/Products/%CE%92%CE%B1%CF%86%CE%AE%20%CE%A3%CE%B5%CF%84%20ING%20HYDRATING|%CE%92%CE%B1%CF%86%CE%AE%20%CE%A3%CE%B5%CF%84%20ING%20HYDRATING%20%CE%9D%CE%BF%207.43%20%CE%9E%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%8C%20%CE%A7%CE%AC%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF)

   ή αυτό: Βαφή ING 100ml Νο 6.4 (Ξανθό Σκούρο Χάλκινο) (http://www.femme-fatale.gr/el-gr/Products/%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%20%CE%92%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82%20ING|%CE%92%CE%B1%CF%86%CE%AE%20ING%20100ml%20%CE%9D%CE%BF%206.4%20%28%CE%9E%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%8C%20%CE%A3%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BF%20%CE%A7%CE%AC%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%29)

   Το site ειναι αυτό:

   http://www.femme-fatale.gr/el-gr/Category/%CE%95%CE%AF%CE%B4%CE%B7%20%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85%7C%CE%92%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82%20%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%BD


   Το καλύτερο που έχετε να κάνετε ειναι να μιλήσετε με εναν κομμωτή και να σας συμβουλέψει για το χρωμα που ψανχετε γιατί το αποτελεσμα της βαφής επηρεάζεται απο πολλους παραγοντες(προηγουμενη βαφη,..) και μπορει αν το κάνετε μόνη σας το αποτέλεσμα να ειναι διαφορετικό απο αυτό που θέλατε.

   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
  2. Σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια! θα ψαξω τη δευτερα σε καποιο καταστημα η αν δε βρω θα παραγγειλω το 7.43 που μου στειλατε και θα δω το αποτελεσμα, ελπιζω να πετυχει και να ειναι κοντα στη αποχρωση που ψαχνω. Να σας ρωτησω, τι αναλογια οξυζενε-βαφης να χρησιμοποιησω? Αυτη που μου ειπαν στο κομμωτηριο? δηλαδη μιση βαφη και τη διπλασια ποσοτητα 20αρι οξυζενε?

   Διαγραφή
  3. Η αναλογία βαφής μπορει να ειναι διαφορετική σε αυτή τη βαφη.Δεν γνωρίζουμε αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ίδια ή να την μορφοποιήσετε.Καλό θα ήταν να μιλήσετε με εναν κομμωτη-κολοριστ για να σας προτείνει ο ίδιος την αναλογια με βάση το χρώμα που θέλετε γιατι πάνω σε αυτην βασίζεται το αποτέλεσμα της βαφής.Ελπίζουμε να βρείτε το χρώμα που ψαχνετε και το αποτέλεσμα να ειναι αυτο που επιθυμείτε!Ψάξτε να βρείτε ενα χρώμα που να ταιριάζει με αυτό που εχετε στο μυαλο σας και αν δεν ειστε σίγουρες δείξτε την φωτογραφία που μας στείλατε στον κομμωτή για να σας πει και αυτός την γνωμη του.

   Καλη επιτυχια! :)

   Διαγραφή
 47. Γεια σας :)
  Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω!
  Για το συγκεκριμενο χρωμα,ποια βαφη πρεπει να χρησιμοποιησω??
  http://www.google.com/imgres?hl=en&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbnid=jW_4BFv-PJETBM:&imgrefurl=http://ohnotheydidnt.livejournal.com/71709822.html%3Fpage%3D3&docid=rqMsdCB6r-UMSM&imgurl=http://i48.tinypic.com/2uorx50.jpg&w=262&h=319&ei=lQ-TUIWaMsKFtQbwzYCwCQ&zoom=1&iact=hc&vpx=320&vpy=169&dur=1168&hovh=248&hovw=203&tx=128&ty=139&sig=114792044555707725524&page=1&tbnh=136&tbnw=107&start=0&ndsp=23&ved=1t:429,i:92

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Η συμβουλή μας ειναι να επισκεφτείτε εναν επαγγελματία κομμωτή και να του δείξετε την συγκεκριμένη φωτογραφία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε να μείνετε ικανοποιημένη απο το χρώμα και η διαδικασία να γίνει σωστά.Το χρώμα της ειναι ενας συνδυασμός golden brown(χρυσό καφέ) με λίγο κόκκινες αποχρώσεις όπως copper blonde(χάλκινο ξανθό).Δεν ειμαστε σίγουρες όμως 100% καθώς πολλά επηρεάζουν τις βαφές και το τελικό αποτέλεσμα για αυτό καλύτερα να ενημερωθείτε απο τον κολοριστ.


   Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε

   Διαγραφή
 48. Καλησπερα εχω καστανο σκουρο μαλλι και θελω να το κανω κοκκινο οχι το πολυ ανοιχτο. Πρεπει να βαλω ντεκαπαζ; Σας ευχαριστω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Δεν χρειάζεται να κάνετε ντεκαπάζ για να βάψετε κόκκινα τα μαλλιά σας.Το ντεκαπάζ συνήθως γίνεται για έντονες αποχρώσεις όπως πολύ έντονο κόκκινο,ξανθό..Μπορείτε να ζητήσετε στον κομμωτή να σας βάψει τα μαλλιά σας κόκκινα(όσο κόκκινο γινεται)χωρίς ντεκαπάζ δείχνοντας του μια φςτογραφία με το χρώμα που θέλετε και αν μπορεί να το πετύχει.Μπορει η πρωτη βαφή να μην εχει πολύ έντονη κοκκινη απόχρωση(μπορει να ειναι λιγο βυσσινι) αλλα με το καιρό το χρώμα θα ανοίξει σιγα σιγα και μπορείτε σταδιακά να το βάφετε σε πιο εντονες κοκκινες αποχρώσεις χωρίς ντεκαπάζ αν θέλετε.

   Ελπίζω να σας βοηθησαμε

   Διαγραφή
 49. Αγαπητέ Νικόλα, γειά σου! Αρχικά θέλω να σε συγχαρώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου αλλά και την άμεση ανταπόκριση στις απορίες των αναγνωστριών σου. θα ήθελα και εγώ μια συμβουλή. Η βάση του χρώματός μου είναι ξανθό σαντρέ (Κάτι σαν Νο 7 φαντάσου) και στην προσπάθειά μου να ανοίγω το φυσικό μου χρώμα αλλά και να αποφύγω την ολική βαφή, πάντα κάνω ανταύγιες. Παλαιότερα, σε ένα κομμωτήριο που δυστυχώς δεν μπορώ να πηγαίνω πια λόγω απόσταασης, πριν το λούσιμο από τις ανταύγιες, μου πέρναγαν ένα προϊόν που μου ξάνοιγε σε 3 λεπτά 1-2 τόνους το φυσικό μου χρώμα το οποίο έδενε πολύ όμορφα με τις ανταύγιες. Δυστυχώς δεν θυμάμαι αυτή τη μέθοδο για να την αναζητήσω και τώρα κάπου αλλού. Μήπως λέγεται baleyase ή κάπως αλλιώς? Σε ευχαριστώ πολύ! Γιολάντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Πρώτα από όλα δεν ειμαστε ο Νικόλας Βιλλιώτης!Σας ευχαριστούμε πολύ πάντως για τα καλά σας λόγια.Το μπαλαγιάζ ειναι μια τεχνική που γινεται στα μαλλιά για να δημιουργηθούν πιο απαλές ανταύγειες(σαν να έχουν δημιουργηθεί απο τον ήλιο φυσικά).Δεν γίνεται με αλουμινόχαρτο όπως οι κανονικές ανταύγειες αλλά απλά με μια χτένα και λειτουργεί σύμφωνα με την φυσική θερμοκρασία που υπάρχει στον χώρο για φυσικό look.Επίσης γίνεται σε στεγνά μαλλια.Μπορείτε να δείτε την διαδικασια εδώ για να καταλάβετε.

   http://www.youtube.com/watch?v=B7HUHBHZRWU

   Το πιο λογικό ειναι να σας έκαναν αυτήν την μέθοδο αλλά καλύτερα για να σιγουρευτείτε πρέπει να επικοινωνήσετε με την κομμώτρια σας(απο εκείνο το κομμωτηριο που πηγαίνατε) και να την ρωτησετε για το τι εκανε.

   Ελπίζουμε να σας βοηθησαμε

   Διαγραφή
 50. Καλησπέρα,
  Τα μαλλιά μου είναι μπούκλες πολύ σκούρα καστανά και το μάκρος τους φτάνει εώς το στήθος. Στα χρώματα γενικά είμαι μελάχρινη αλλά ευτηχώς δεν έχω πρόβλημα τριχοφυίας που συνηθίζει να κάνει τις μελαχρινές να φένονται ακόμη πιο σκουρόχρωμες. Θα ήθελα να ανοίξω το χρώμα των μαλλιών μου σε έναν μελί τόνο. Θα ήθελα να ξέρω πως μπορω να πετύχω αυτό το χρώμα? τι επιπτώσεις θα έχει στο μαλλί μία μόνιμη βαφή(δεν έχω ξαναβάψει τα μαλλιά μου)? υπάρχει περίπτωση να επιρρεάσει το σχήμα των μαλλιών μου ή την φυσική τους υγεία? εάν αργότερα θελήσω να βγάλω το φυσικό μου χρώμα πάλι στην επιφάνεια τι θα πρέπει να κάνω? Τι προτείνετε? Το χρώμα που θέλω να πετύχω είναι αυτο << http://greek-beauty.com/wp-content/uploads/2009/04/untitledr.bmp >> και η δικιά μου απόχρωση είναι αυτή << http://fe-mail.gr/media/Image/fashion_beauty/2011/11/mallia_kai_ygeia/mavromallousa.jpg >>
  Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ξέχασα να προσθέσω ότι πριν από το καλοκαίρι είχα χρησημοποιήσει κόκκινη χένα μία φορά χωρίς σχεδόν κανένα αποτέλεσμα.
   Ευχαριστώ και πάλι. :)

   Διαγραφή
  2. Καλησπέρα,

   Για να αλλάξετε τα μαλλιά σας απο σκούρα καστανά σε αυτό το ανοιχτό μελί μπορεί να χρειαστεί να κάνετε ντεκαπάζ στα μαλλιά σας.Πρέπει να επισκεφτείτε ενα κομμωτήριο ώστε την διαδικασία να την κάνει ενας επαγγελματίας κολοριστ ο οποίος θα χρησιμοποιησει και toner,εξουδετερωτικά σαμπουάν.. για να απομακρύνει ανεπιθύμητες αποχρώσεις που μπορει να έχουν προκληθει ειτε απο την κοκκινη χένα που ειχατε χρησιμοποιήσει είτε απο άλλες προηγούμενες βαφες αν είχατε κάνει.Μπορείτε βέβαια αν θέλετε να του πειτε αν μπορεί να σας βγάλει αυτήν την απόχρωση χωρίς ντεκαπάζ αλλά να ξέρετε ότι το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην σας ικανοποιεί.Ζητήστε λοιπόν απο τον κολοριστ μια μελί απόχρωση δείχνοντας του την φωτογραφία που μας δείξατε για να καταλάβει.

   Το ντεκαπάζ ειναι πολύ βλαβερή διαδικασία για τα μαλλιά και θα πρέπει να αποφεύγετε καθώς τα ξηραίνει και τα φθείρει.Οι βαφές γενικά ειναι βλαβερές για την υγεία των μαλλιών και σίγουρα με την πάροδο του χρόνου τα μαλλιά σας μπορεί να γίνουν ταλαιπωρημένα αν δεν τα προσέχετε με τα κατάλληλα προιόντα περιποίησης μαλλιών.Αν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας καλό ειναι να περιμένετε τουλάχιστον 1 και μισό μήνα(μπορει και παραπάνω) μεταξύ των βαφών για να ηρεμούν και λίγο.Δεν χρειάζεται με το που εμφανίζεται η ριζα να τα βαψετε αμέσως.Ετσι τα προστατεύετε περισσότερο.

   Για να επιστρέψετε στο προηγούμενο σας χρώμα(αν τα βάψετε μελί δλδ) θα χρειαστεί να κάνετε την διαδικασία color correction-δλδ να χρησιμοποιήσετε toner και απλά να βάψετε τα μαλλιά σας σκούρα καστανά.Το δύσκολο ειναι απο σκούρο μαλλι να πάτε σε ανοιχτό-το αντίστροφο ειναι πιο εύκολο.Αλλά να ξέρετε ότι υπάρχει μια περίπτωση το φυσικό σας χρώμα να μην το ξαναβρείτε(θα έχετε ενα πλησιόν του φυσικού σας χρώματος) για αυτό σκεφτείτε το καλά αν θελήσετε να βάψετε τα μαλλιά σας.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 51. Γεια σας θα ηθελα να μου πειτε πως μπορω να κανω ασπρες ανταυγιες. Σας ευχαριστω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπερα,

   Θα σας συμβουλεύαμε επειδή όπως έχουμε αναφέρει κατα καιρούς στα σχόλια παραπάνω ,την διαδικασία του ντεκαπάζ και του color correction καλύτερα να την κάνει ενας έμπειρος κομμωτής επειδή ειναι αρκετά περιπλοκη και έτσι θα αποφύγετε τυχόν ζημιά που μπορεί να προκληθεί στα μαλλια σας.Ομως αν θέλετε να μάθετε την διαδικασία δημιουργίας άσπρων ανταυγειων διαβαστε παρακάτω.

   1.Πρεπει να ελέγξετε αν τα μαλλιά σας ειναι υγιή ή ταλαιπωρημένα ώστε πριν την βαφή(μια εβδομαδα τουλάχιστον πριν,μπορεί και παραπάνω) να χρησιμοποιήσετε deep conditioning προιοντα(μάσκες,θεραπέιες..) για να τα ενυδατώσετε και να τα προετοιμάσετε για την διαδικασία.Το ντεκαπάζ ειναι πολύ βλαβερή διαδικασία και πρέπει με καποιο τροπο να τα προστατέψετε πριν την βαφη.

   2)Απαραίτητο βήμα ειναι το ντεκαπάζ για να δημιουργησετε λευκής απόχρωσης μαλλιά.

   3)Επειτα πρεπει να χρησιμοποιήσετε ενα μωβ toner που όπως έχουμε πει πολλές φορές χρειάζεται για να απομακρύνει τυχόν ανεπιθυμητες κίτρινες αποχρώσεις που δημιουργούνται στα μαλλιά μετα το ντεκαπαζ.Αφήστε το toner τόσο χρόνο όσο λεει στις οδηγίες.Μονο με αυτον τον τροπο μπορείτε να πετύχετε λευκο μαλλι.Καλές μαρκες toner ειναι της Loreal,La Riche..

   5)Αγοράστε μωβ σαμπουαν και κοντισιονερ ειδικά για ξανθές ώστε χρησιμοποιώντας αυτα σχεδόν καθημερινά να απομακρύνεται τους κιτρινους τονους.

   6)Ξεπλύντε με κρύο νερό και αν θέλετε χρησιμοποιήστε αποσταγμένο λευκό ξύδι για να διατηρηθει το toner ακομα περισσότερο.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
 52. Γειά σας!θα ήθελα να με βοηθήσετε αν μπορείτε σε ένα πρόβλημα σχετικά με την απόχρωση που θέλω στα μαλλιά μου!Είναι σκούρο καστανό το φυσικό μου χρώμα.Πριν ένα χρόνο αποφάσισα να τα κάνω ξανθά´αλλά στο σπίτι,μόνη μου,λόγω χρημάτων που δεν έχω για κομμωτήριο!Επειδή δε θέλω ντεκαπάζ ρώτησα μια κοπέλα που σπουδάζει κομμωτική,και τα μαλλιά της τα βάφει με 3 διαφορετικά χρώματα που μου συνέστησε.Το θέμα είναι ότι ενώ σε εκείνη βγαίνουν ξανθά προς άσπρο,(ακριβώς όπως τα θέλω) σε εμένα βγήκαν ξανθά σαντρέ(ευτυχώς όχι κίτρινα).Έβαλα 40άρι οξυζενέ.Τι μπορώ να κάνω για να βγούν πιο ανοιχτά;
  τα χρώματα είναι:ξανθό σαντρέ,ξανθό περλέ,σαημί. σας ευχαριστώ και περιμένω την απάντησή σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Το αποτέλεσμα βγήκε διαφορετικό απο της κοπέλας που σας βοηθήσε γιατί η απόχρωση των μαλλιών της στην οποία έγινε η βαφή ηταν διαφορετική απο την δικιά σας.Επειδη τα μαλλιά σας ήταν αρκετά σκούρα λογικό το αποτέλεσμα να μην βγει τόσο ανοιχτό χωρις ντεκαπαζ.Μια πολύ σωστή κίνηση σας ειναι να μην χρησιμοποιήσετε ντεκαπαζ γιατί όπως ξέρετε και εσείς ειναι μια επώδυνη διαδικασία για τα μαλλια.Μπορείτε να βάφετε σταδιακά πιο ανοιχτά τα μαλλιά σας και κάποια στιγμή θα φτάσετε στο χρώμα που θέλετε.Βάψτε τα παλι με τα ίδια χρωματα και μπορεί να βγούν πιο ανοιχτά μιας και η βάση ειναι τώρα πιο ανοιχτή.Και με το λούσιμο το χρώμα θα ανοίγει πιο πολύ.Βέβαια ξέρουμε ότι με την οικονομική κρίση ειναι δύσκολο να πηγαίνετε σε κομμωτήρια αλλα μονο έτσι μπορείτε να αποκτήσετε το χρώμα που θέλετε χωρίς να κάνετε κάποιο λάθος-το να βάφετε τα μαλλιά στο σπίτι χωρίς κάποια εμπειρία ειναι αρκετά δύσκολο.Καλό θα ηταν να μιλήσετε με εναν επαγγελματια κομμωτη ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε το χρώμα που θέλετε χωρίς ντεκαπαζ δείχνοντας του μια φωτογραφία με το την απόχρωση που ζητάτε.


   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 53. ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟ ΑΝΟΙΧΤΟ Κ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΚΑΝΑ ΦΛΑΣΑΚΙΑ ΞΑΝΘΑ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΨΩ,ΤΑ ΦΛΑΣΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΑΦΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΑΛΛΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Επειδή θα τα βάψετε σε πιο σκούρα απόχρωση από το ξανθό που ειναι τώρα λογικά δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα και θα αποκτήσουν σχεδον την ιδια απόχρωση που ειχαν και πριν.Βεβαια καλύτερα να μιλήσετε με εναν κομμωτη ο οποίος μπορεί να δει την ακριβή απόχρωση των μαλλιών σας και να σας συμβουλέψει στο τι μπορειτε να κάνετε.Υπάρχει μια περίπτωση να χρειαστει να κάνετε την διαδικασία color correction ώστε να εξουδετερώσετε το χρωμα πριν κάνετε την βαφή με το κατάλληλο προιον toner. Για αυτο πριν κάνετε οτιδήποτε επισκεφτείτε ενα κομμωτηριο, και καλύτερα την διαδικασία να την κάνει ενας επαγγελματίας κομμωτης για το καλυτερο δυνατο αποτέλεσμα.

   Ελπίζω να σας βοηθησαμε!

   Διαγραφή
  2. οκ...σας ευχαριστω πολυ...!

   Διαγραφή
 54. καλημέρα..θα ήθελα την συμβουλή σας...το μαλλί μου ήταν ξανθό καλαμποκί. θέλησα να βγάλω το κίτρινο έτσι χρησιμοποίησα βαφή και refle.1001 βαφή και 911 refle. Το κίτρινο έφυγε και είναι ωραίο το αποτέλεσμα αλλά μου βγήκε αρκετά γκρι. θα ήθελα να το ανοίξω 2-3 τόνους.Τι θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσω?Να πάρω κάποια ξανθιστική?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπερα,

   Για να σας βγήκε η απόχρωση των μαλλιών σας γκρι ίσως σημαίνει ότι αφήσατε το ντεκαπάζ(ξανθιστική σκόνη) ,αν κάνατε ,περισσότερο απο ότι έπρεπε.Το καλύτερο που έχετε να κάνετε ειναι μην βάψετε παλι τα μαλλια σας,και φυσικά όχι πάλι ντεκαπάζ γιατι ετσι θα τα κάψετε σε μεγάλο βαθμό!Πρεπει να αφήνετε πιο λίγο το ντεκαπάζ έτσι ώστε όταν το ξεπλύνετε τα μαλλιά σας να είναι κίτρινα(όχι άσπρα γιατι ετσι θα γινουν γκρι αν βάλετε σαντρε βαφή για παραδειγμα) και μετά να βάλετε την βαφή.Μπορεί με τα λουσίματα να φύγει το γκρι και να γινει πιο ανοιχτο, αλλα αυτο που πρέπει να κάνετε ειναι να περιμένετε τουλάχιστον 15 μερες και να επισκεφτείτε ενα κομμωτηριο ώστε ο κολοριστ να δει την κατάσταση των μαλλιών σας και να διορθώσει το πρόβλημα δίνοντας σας παράλληλα την απόχρωση που θέλετε.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 55. συγνώμη επειδή δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να πηγαίνω σε κομμωτήριο και να πληρώνω 40Ε για ένα βάψιμο, θα μπορούσατε να μου πείτε τι ακριβώς να χρησιμοποιήσω σε 15 μέρες από τώρα;το θέλω το γκρι αλλά σε δύο τόνους ανοιχτότερο από ότι είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επειδή δεν γνωρίζουμε την ακριβή απόχρωση των μαλλιών σας και την κατάσταση που βρίσκονται δεν μπορούμε να σας προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο.Μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας με ανοιχτές αποχρώσεις που να πλησιάζουν στο γκρι ή ασημί χρώμα.Ξέρουμε ότι ειναι αρκετά ακριβό να βάψετε τα μαλλιά σας σε κομμωτήριο αλλά μπορείτε απλά να πάτε σε ενα κολοριστ,να συζητήσετε τις διάφορες αποχρώσεις και να δείτε τις τουφίτσες απο αυτές που μπορείτε να δοκιμάσετε.Αυτός μπορεί να δει την απόχρωση των μαλλιών σας αλλά του δέρματος σας και να σας κάνει μια σύσταση για το χρώμα που θα σας πηγαίνει.

   Διαγραφή
 56. geia sas!to malli mou einai vammeno halkino k panta vazw k enisxutiko.xrhsimopoiw to 77.44 k enisxytiko 400(xalkino).den vgainei opws thelw.pws tha to kanw na portokalizei?mhpws na valw mono to enisxutiko?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Το ενισχυτικό δεν μπορείτε να το βάλετε μόνο του,χρειάζεται να μπει μετά την βαφή(και για να απομακρύνει ανεπιθυμήτες αποχρώσεις αλλά και για να κάνει πιο έντονο το χρώμα).

   Αυτο που καταλάβαμε ειναι ότι ψάχνετε ενα πορτοκαλι-χάλκινο χρώμα(ginger) όπως αυτό περίπου http://3.bp.blogspot.com/-LPIOGJS7gBw/TaJnuX6ir4I/AAAAAAAAAfo/OscyrTv7xEU/s1600/teste4.JPG .

   Το χρώμα 77.47 ειναι λίγο σκούρο για να πορτοκαλίζει όπως το θέλετε.Μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας με ενα συνδυασμό 9.3 και 77.44(2:1 αναλογία)(κάπως ετσι ειναι αυτος ο συνδυασμός http://1.bp.blogspot.com/-mbWYxPtXlJU/T_XmDg5_E1I/AAAAAAAAAFc/is0NR-cMHio/s1600/9.3++7744.jpeg.θυμηθείτε οτι μπορει το χρωμα να βγει διαφορετικο απο της εικονας γιατι εξαρταιται απο την φυσική απόχρωση των μαλλιών σας αλλα και την απόχρωση που έχουν τώρα)

   ή το 8.4 ή το 8.43 της majirel(για να δειτε τις αποχρωσεις πατήστε εδω http://expertfryz.pl/ftp/aukcje/loreal/majirel22.jpg ) για παράδειγμα.Να γνωρίζετε ότι το αποτέλεσμα βασίζεται στο φυσικό χρωμα των μαλλιών σας για το αν θα βγει το ίδιο με αυτο που ψάχνετε και στις βαφές που έχετε ήδη κάνει. Καλύτερα να μιλήσετε με εναν επαγγελματία κομμωτή για να σας συμβουλέψει στο ποιές βαφές χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ώστε να αποκτησετε το χρώμα που θέλετε και να αποφυγετε λάθη στις αποχρώσεις!

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
  2. kalhspera!eyxaristw gia thn apanthsh!oi foto pou mou steilate den einai auto poy psaxnw.etsi einai twra to malli mou,gia na sas dwsw na katalavete pws to thelw deite an 8elete sto mega sta "klemmena oneira" ta mallia ths kristy(anta livitsanou)

   Διαγραφή
  3. Καλησπέρα,

   Το μαλλί της Κριστυ ειναι ενα πολύ ανοιχτό πορτοκαλί όχι απλά να πορτοκαλίζει όπως είπατε.Για να τα βάψετε σε ένα τόσο έντονο χάλκινο χρειάζεται να βρείτε μια βαφή που να προσεγγίζει το χρώμα της ηθοποιού.Το χρώμα αυτό που ψάχνεται λέγεται BRIGHT COPPER(ανοιχτό χαλκινο-πορτοκαλί) και μπορείτε να το δείτε σε ενα απο τα άρθρα μας εδώ: http://www.mepareitsa.com/2012/09/10_18.html.

   Για ενα έντονο χρωμα σαν και αυτό μπορει να χρειαστεί να κάνετε και ντεκαπαζ.Για αυτό καλύτερα μην κάνετε τίποτα μόνη σας και εμπιστευτείτε εναν ειδικό όπου καλό ειναι να του δείξετε την φώτο της ηθοποιού ώστε να καταλάβει τι ακριβως ψάχνετε.Δεν χρειάζεται να βάψετε τα μαλλιά σας σε κομμωτηριο αν δεν θέλετε απλά να συμβουλευτείτε τον κομμωτη.Μια συμβουλή δεν κοστίζει!

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
  4. to teleutaio pou hthela n akousw htan to decapaz!na sas rwthsw,an anti to 7.44 valw to 8.44 me to enisxutiko No 400 k oxyzene anti 30 valw 40?k upopsin to malli mou genikws anoigei eukola.k san ths kristu na mh ginei fantazomai tha anoi3ei kapoious tonous.kalo weekend,tha perimenw apanthsh

   Διαγραφή
  5. Καλησπέρα,

   Δεν γνωρίζουμε την μάρκα της βαφης που χρησιμοποιείτε και δυστυχως δεν μπορούμε να σας συμβουλέψουμε πάνω στην απόχρωση και στην ανάμειξη.Ενα χρώμα που μοιάζει κάπως σε αυτό της Κριστυ ειναι το 7.40 της Loreal Majirel ( http://www.all4hair.gr/p.L-Oreal-Majirel-50-ml.307029.html).
   Καλύτερα να συμβουλευτείτε εναν κομμωτή ώστε να μην κάνετε κάτι λάθος και βλάψετε τα μαλλιά σας.Μπορεί αν τολμήσετε αυτήν την διαδικασία το αποτέλεσμα να μην βγει όπως περιμενετε.Αν χρησιμοποιήσετε πιο μεγάλο βαθμό σε οξυζενε το αποτέλεσμα θα βγει πιο ανοιχτό αλλα μπορεί να βλάψετε και την τρίχα σας.Το τελικο αποτέλεσμα εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες(χρωμα μαλλιων απο προηγούμενες βαφές,ειδος τρίχας,..) που εσείς ίσως να μην γνωρίζετε όπως ενας ειδικός.

   Καλο Σαββατοκυριακό και περιμένουμε νέα σας για το αποτέλεσμα!

   Διαγραφή
  6. ax bre paidia......eimai thessaloniki den eimai apo dw k den exw kapoion kommwth diko mou wste na exw to 8arros na ton rwthsw,twra na paw sto asxeto na rwtaw kollaw.pairnw vafes ths silky coloration.ta exw xalkina ena xrono k kati,pio prin ta eixa me anteygeies 3an8es.eutuxws exw xontrh k gerh trixa!opote xwris na mai eidikh de nomizw na xw 8ema me to 40ari o3uzene.sigouras eseis 3erete kalutera.alla afou sas eipa th marka perimenw na mou peite.3erw oti to 88.44 einai pio anoixto ap to 77.44 pou evaza opote perimenw telikh sumvoulh!!!

   Διαγραφή
  7. Καλησπέρα,

   Το 77.44 δεν προσεγγίζει τόσο τό εντονο χάλκινο χρώμα που θέλετε.Είναι γενικά πιο σκούρο,για αυτό δεν πορτοκαλίζει ιδιαίτερα.Το 88.44 της ίδιας εταιρίας είναι αρκετά ανοιχτό,προσεγγίζει αυτό της Κρίστυ αλλά μπορεί να βγει αρκετά έντονο.Ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό με λίγότερο βαθμό οξυζενε.Το 77.44 και με 40αρι οξυζενε μπορεί να μην βγει και πάλι έντονο,αφήστε που μπορεί να κουράσει και τα μαλλιά σας(ας έχετε γερή τρίχα,στόχος είναι να μην την κουράζετε με τις βαφές).Εκείνο που σας είχαμε δείξει βέβαια της Majirel μπορεί να είναι αυτό που ψάχνετε μιας και ειναι λίγο πιο σκούρο απο το 88.44 και πιο ανοιχτό απο το 77.44.Μην ντρεπέστε να ρωτήσετε σε κομμωτήρια,εξάλλου αυτη ειναι η δουλειά τους!Είτε είστε απο επαρχία,είτε απο μεγάλη πολη δεν υπάρχει πρόβλημα να ρωτησετε κάτι που θα σας βοηθήσει ώστε να μην βλάψετε αθελα σας τα μαλλιά σας.Το τι θα κάνετε τελικά είναι πάνω στο χέρι σας!Πειραματιστείτε,δοκιμάστε διαφορετικές αποχρώσεις και αναμείξτε καποιες μεταξύ τους για να δημιουργήσετε μια απόχρωση όπως την θέλετε.Περιμένουμε νέα σας!
   Διαγραφή
 57. Καλησπερα εχω καστανο σκουρο χρωμα και θελω να τα κανω ξανθα. Σκευτομουνα να κανω πολλες ανταυγιες και τα υπολοιπα μαλλια που θα μινουν να τα περασω με βαφη το 9 τις koleston. Εσεις τι θα λεγατε για αυτη την διαδικασια; Σας ευχαριστω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Οι ανταύγειες τι αποχρωση θα έχουν?Λογικά θα ειναι πιο ανοιχτές σε απόχρωση απο την βαφη 9.Δεν μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά αν το αποτέλεσμα θα ειναι καλό γιατί παίζουν πολλοί παραγοντες στο τελικό αποτέλεσμα.Ακολουθήστε το ένστικτο σας και σκεφτείτε αν ο συνδυασμός χρωμάτων ταιριάζει στην απόχρωση του προσωπου σας.Επειδη το 9 χρωμα στην βαφή ειναι αρκετά ανοιχτό μπορει να προσεγγιζει το χρώμα απο τις ανταύγειες που θα κάνετε για αυτο μπορει να μην χρειαστει να κάνετε και ανταύγειες και βαφή.Απλά κάντε πολλές λεπτες ανταύγειες για παράδειγμα ώστε να καλύψετε σχεδόν όλα τα μαλλιά σας.Καλύτερα επισκεφτείτε ενα κομμωτήριο βέβαια ώστε την διαδικασία να την κάνει ενας έμπειρος κομμωτης και να σας συμβουλέψει για αυτο που ψάχνετε.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε

   Διαγραφή
 58. Γεια σας,θελω να κανω το μαλλι μου γκρι-ασπρο αλλα η κομμωτρια μ ξερει μονο με πολλες φορες ντεκαπαζ.εγω φοβαμαι ν κανω κατι τετοιο.Μου ειχαν πει παλλια τροπο να το κανω με αλλο τροπο αλλα δεν θυμαμαι.Για αυτο ηθελα να σας ρωτησω μηπως ξερετε εσεις καποιον τροπο εκτος απο το πολες φορες ντεκαπαζ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Συνήθως για να αποκτήσετε άσπρο μαλλί πρέπει να κανετε ντεκαπάζ στα μαλλιά σας και κάποιες φορές παραπάνω απο μια φορα.Αυτο εξαρτάται απο την απόχρωση που έχουν τα μαλλιά σας( αν ειναι σκούρα ή ανοιχτα). Ειναι μια απο τις χειρότερες διαδικασίες όπως και εσείς ξέρετε και πρεπει να αποφεύγεται ειδικα να κανετε ντεκαπάζ τα μαλλιά σας πολλές φορές σε μια μέρα!Μπορειτε να διαβάσετε εδω για τα απαραίτητα βήματα:

   http://www.mepareitsa.com/2012/11/blog-post_9.html

   Υπάρχουν βέβαια και κάποιες βαφές στο εμπόριο γκρι-άσπρης απόχρωσης που μπορείτε να βρείτε.Μπορείτε χωρίς ντεκαπαζ να βάψετε τα μαλλιά σας σε ενα περλέ χρώμα,το οποίο αρχικά λογικά ειναι θα ειναι πιο σκούρο άσπρο και αφού χρησιμοποιήσετε ενα βιολετί toner θα απομακρύνει τους πορτοκαλί τόνους και θα δώσει ενα ανοιχτό άσπρο χρώμα.Καλύτερα την διαδικασία να μην την κάνετε μόνη σας γιατι ειναι αρκετά περίπλοκή και δεν θέλετε να προκαλέσετε ζημια στα μαλλιά σας.Μιλήστε και με άλλα κομμωτήρια για να μάθετε αν μπορείτε να τα βάψετε με καποιο άλλο τρόπο.

   Ελπίζω να σας βοηθησαμε

   Διαγραφή
 59. Καλησπερα εχω φυσικο χρωμα σκουρο καστονο εβαψα τα μαλλια μου με βαφη νουμερο 8. Στη ριζα και στις ακρες μου βγηκε ανοιχτο Ξανθο ενω στη μεση κατα μηκος του μαλλιου βγηκε πιο σκουρο. Γιατι συνεβη αυτο και την επομενη φορα που θα τα ξαναβαψω τι πρεπει να κανω για να βγουν ομοιομορφο χρωμα; Σας ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπερα,

   Για να αποκτήσετε ενα τόσο ανοιχτό ξανθό πρέπει να κάνετε ντεκαπάζ ή να βάφετε σταδιακά τα μαλλιά σας σε πιο ανοιχτες αποχρώσεις μέχρι το χρώμα που θέλετε.Κάνατε ντεκαπαζ πριν την βαφή?Αν δεν κάνατε υπάρχει μια περίπτωση αυτό να οδήγησε στο ανομοιόμορφο αποτέλεσμα μιας και το φυσικό σας χρώμα ειναι αρκετά σκούρο.Αυτό συμβαίνει σε όσες βάφουν κόκκινα τα μαλλιά τους για παράδειγμα χωρίς ντεκαπαζ(πιο ανοιχτη ρίζα,και πιο σκουρο προς τις άκρες).Κάποιες αιτίες που προκαλούν ανομοιόμορφο αποτέλεσμα ειναι : οι τούφες των μαλλιών ήταν πολύ χοντρές κατά την διάρκεια της τοποθέτησης βαφής,η ανομοιόμορφη τοποθέτηση βαφής στα μαλλιά,οι τούφες δεν χτενίστηκαν καλά και οτι δεν λάβατε υπόψη τις διαφορές στη δομή των μαλλιών σας.Καλύτερα να επισκεφτείτε ενα επαγγελματια κομμωτη ώστε να σας βοηθήσει και να σας συμβουλέψει.Δεν χρειάζεται να πληρώσετε σε κομμωτήριο απλα για μια συμβουλή!

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
  2. Σας ευχαριστω πολυ!

   Διαγραφή
 60. Γειά σας!!Έχω ήδη βαμμένα ξανθά μαλλιά με 11άρα βαφή.επειδή τα θέλω πιο ξανθά θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να αναμείξω Νο 11 με Νο 12 (ξανθιστικό)!
  Ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν μπορείτε να αναμείξετε 11 βαφή με 12 και σε τι αναλογία.Μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας σε μια πιο ανοιχτή απόχρωση απο την 11 αν θέλετε για ένα πιο ξανθό αποτέλεσμα. Καλύτερα βεβαια να μιλήσετε με ενα κομμωτη ο οποίος θα δει την απόχρωση των μαλλιών σας και θα σας προτείνει αυτο που θα σας ικανονοποιήσει.Θυμηθείτε μια συμβουλή δεν κοστίζει!

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε

   Διαγραφή
 61. Γεια σας! Επηρεαζη το αποτελασμα του χρωματος στα μαλλια ο τροπος που θα περασουμε τη βαφη; Δηλαδη απο που θα αρχισουμε να βαφουμε απο τη ριζα η απο τις ακρες; Σας ευχαριστω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπερα,

   Δεν νομίζουμε οτι παιζει κάποιο ρόλο στο αποτέλεσμα του χρώματος αλλά καλό θα ήταν να τοποθετείτε την βαφή απο τις ρίζες προς τα κάτω.Ειδικά αν έχετε πολύ ταλαιπωρημένα άκρα πρέπει να τοποθετήσετε την βαφή μέχρι τα 3/4 της τούφας πρώτα,να περιμένετε 15 λεπτά να αναπτυχθεί το χρώμα και μετά να περάσετε τις άκρες.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 62. Καλησπερα! Πως γινετε το ρεφλε; Ευχαριστω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Τα ρεφλε όπως έχουμε αναφέρει ειναι τα συμπληρωματικα χρώματα που αν αναμείξουμε με τα βασικά θα μας δώσουν νέες αποχρώσεις. Οι βαφές των μαλλιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα βασικά και τα ρεφλέ. Τα βασικά χρώματα είναι δέκα και κυμαίνονται από το μαύρο έως το κατάξανθο. Τα πιο βασικά ρεφλέ είναι σαντρέ (σταχτί), χάλκινο (πορτοκαλί), ντορέ (χρυσαφί) και ακαζού (βαθύ κόκκινο).Τα ρεφλέ χρησιμοποιούνται ενδιάμεσα απο τις βαφές για να ζωντανέψουν και να φρεσκάρουν το χρώμα μας μέχρι την επόμενη βαφή,ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ζεστές σοκολατί, κόκκινες ή χάλκινες αποχρώσεις που με τα λουσίματα χάνουν την λάμψη τους και ξεθωριάζουν πριν καλά καλά χρειαστεί να βάψετε πάλι τις ρίζες.Επίσης δίνει εκείνη τη μαλακή αίσθηση που έχουν τα μαλλιά μετα την βαφή,αποχρωματίζει την κοκκινωπή απόχρωση κάνοντας το χρώμα πιο σαντρέ και η τεχνική αυτη έχει καλύτερα αποτελέσματα άταν το φυσικό με το τεχνητό χρώμα είναι σε κοντινές αποχρώσεις.

   Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την διαδικασία ειναι:
   Ένα σωληνάρι της βαφής με την απόχρωση που βάφετε τα μαλλιά σας, οξυζενέ 10 βαθμών, πλαστικό μπωλ, σαμπουάν, δοσομετρητή, πινέλο κομμωτικής και πλαστικά γάντια. Η δοσολογία είναι η εξής: 20 ml βαφή, 20 ml οξυζενέ, 20 ml σαμπουάν, 20 ml νερό.Η ποσότητα που αναφέρεται είναι αρκετή για μαλλιά μεσαίου μήκος μέχρι πάνω από τον ώμο. Για πολύ μακριά μαλλιά ή πολύ πυκνά αυξήστε την δόση αντίστοιχα.

   Ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά με το πινέλο σας πολύ καλά στο μπολ ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα το οποίο πρέπει να είναι κάπως αραιό και λίγο αφρώδες. Επειτα βρέξτε τελείως τα μαλλιά σας και μετά στραγγίξτε τα καλά. Απλώστε το μείγμα σε όλο το κεφάλι και κάνε μασάζ ώστε να απλωθεί παντού. Αφήστε το να μείνει 15 λεπτά και ρίχνοντας λίγο χλιαρό νερό λουστείτε με το ίδιο το μείγμα. Τέλος ξεπλύνετε καλά, βάλε λίγο μαλακτική και συνεχίστε όπως κάνετε συνήθως σε κάθε κάθε απλό λούσιμο και είστε έτοιμη.

   Μπορείτε να κάνετε ρεφλέ ανάμεσα από την κανονική βαφή γύρω στις 3-4 εβδομάδες. Να έχετε υπ όψιν πως το ρεφλέ απλά φρεσκάρει το ξεθωριασμένο χρώμα αλλά δεν βάφει και δεν επηρεάζει καθόλου την ρίζα.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε.


   Διαγραφή
  2. Γεια σας!! Υπαρχη αλλος τροπος να διωξω πορτοκαλη η κιτρινες αποχρωσης εκτος απο το σαμπουαν το σιλβερ; Σας ευχαριστω!

   Διαγραφή
  3. Καλησπέρα,

   Τα εξουδετερωτικα σαμπουάν(toners) χρησιμοποιούνται κυρίως για αυτόν το λόγο.Μόνο με αυτά μπορείτε να διώξετε αυτές τις αποχρώσεις.Τοποθετουνται μετά το ντεκαπάζ ή την αλλαγή χρώματος για να απομακρύνουν τις ανεπιθύμητες αποχρώσεις που προκαλούνται απο τις βαφές(κίτρινους/πορτοκαλί τόνους) και για να διατηρήσουν το χρώμα των μαλλιών σας.Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε toner(ειναι συνήθως μπλε ή μωβ χρωματος-το μπλε απομακρύνει πορτοκαλί τονους και το μωβ κιτρινους)και προτιμότερο την διαδικασία να την κάνει ενας επαγγελματίας κομμωτής για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βέβαια και άλλη βαφή που να εχει απόχρωση(βαση χρωματος πχ πράσινη που έχουν οι σταχτι αποχρωσεις) που να είναι αντίθετη στο τροχό των χρωμάτων απο το χρώμα που θέλετε να απομακρύνετε(το μπλε οπως ειπαμε παραπάνω αντίθετο του πορτοκαλί).Αλλά καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το εξουδετερωτικό σαμπουάν που ειναι πιο εύκολη διαδικασία και δεν περιλαμβάνει και αλλες βαφες.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε

   Διαγραφή
 63. Καλησπέρα! Έχω ενα neutralizer shampoo της Ventus το οποίο αναφέρει στις οδηγίες οτι είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Εγώ το χρησιμοποιώ πάντα μετά τη βαφή(χρησιμοποιώ το 6.62 ξανθο σκούρο κόκκινο ρουμπινί της Lorvenn) αλλά προχθές που παρατήρησα αυτό στις οδηγίες, το χρησιμοποίησα και στο επόμενο λούσιμο και πρόσεξα οτι τα μαλλιά μου έδειξαν πιο υγιή και δε λάδωσαν σχεδόν καθόλου(ενώ είναι υπερβολικά λιπαρά). Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω αν όντως κάνει να χρησιμοποιείς εξουδετερωτικό σαμπουάν αντί του κοινού σαμπουάν καθημερινά (και αν όχι καθημερινά, κάθε πότε;)και αν αυτή η χρήση θα επηρεάσει το χρώμα των μαλλιών μου(θα το ξεθωριάσει πιο γρήγορα;) ή και τη λιπαρότητα. Ευχαριστω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Τα Neutralizing Shampoo έχουν ως ρόλο την επαναφορά του Ph των μαλλιών και χρησιμοποιούνται ειδικά μετά τις βαφές,τα hair spray,τα gels και άλλα προιόντα styling.Αν δεν εκτείθετε τα μαλλιά σας σε "βαρύ" styling ή βαφές τότε το Ph σας θα ειναι σε φυσιολογικα ορια.Δεν θα ξεθωριάσουν τα μαλλιά σας,ίσως και να διατηρήσουν το χρωμα.Βασικά ειναι σαν ενα κανονικό σαμπουάν αλλά καλό ειναι να μην το χρησιμοποιείτε συνεχως(δυο φορές το μήνα ειναι μια χαρά ή ειδικά αν χρησιμοποιήτε πολλά προιόντα styling) μιας και τα μαλλιά δεν χρειάζονται συνεχως επαναφορά του Ph.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 64. Καλησπερα! Καπου εχω διαβαση οτι οταν βαφουμε ενα μαλλι για παραδειγμα με βαφη νουμερο 8.3 θα μας βγαλη μια χαλκινη περιπου αποχρωση. Αν θελουμε να τη διωξουμε περναμε παλι μια δευτερη βαφη νουμερο 8.03 η 8 απο τα βασικα χρωματα. Αυτο ειναι αληθεια; Σας ευχαριστω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακριβως την απάντηση στην ερώτηση σας για αυτό καλύτερα να ζητήσετε την συμβουλή απο τον κομμωτή σας!Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το κόκκινο απο τα μαλλιά μπορεί να απομακρυνθει αν χρησιμοποιήσετε την διαδικασία color correction χρησιμοποιώντας toner που απομακρύνουν τους κόκκινους τόνους ή ίσως βαφη καστανού χρώματος ή γενικά άλλη βαφή που να εχει απόχρωση(βαση χρωματος πχ πράσινη που έχουν οι σταχτι αποχρωσεις) που να είναι αντίθετη στο τροχό των χρωμάτων απο το χρώμα που θέλετε να απομακρύνετε.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 65. Καλημέρα σας!!!Έχω σκούρα καστανά μαλλιά(που μερικές φορές φαίνονται λίγο κόκκινα στον ήλιο)σπαστά-σγουρά,κατάλευκο δέρμα και καφεπράσινα μάτια.Μπορείτε να μου πέιτε ποιο χρώμα θα τους ταίριαζε περισσότερο??Και μερικά tips για να τα μακρύνω!!!(τώρα είναι 2 παλάμες κάτω απ΄τον ώμο)
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Εχουμε ήδη απαντήσει σε παρόμοια θέματα σε σχόλια αναγνωστών.Για συμβουλές για το πως να μακρύνετε τα μαλλιά σας διαβαστε την απάντηση που δώσαμε ( 3 Αυγούστου 2012 11:51 π.μ.).
   Για το ποιά χρωματα ταιριάζουν σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες και ανοιχτόχρωμα μάτια διαβάστε τις απαντήσεις (12 Ιουνίου 2012 8:14 μ.μ. και 16 Ιουνίου 2012 1:34 π.μ.).

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
 66. καλησπερα!να ρωτησω κατι θελω να βαλω ελαιολαδο στα μαλλια μου γιατι θρεφη την τριχα αλλα ειναι βαμμενα προσφατα κοκκινα,αμα το κανω γινεται τπτ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Το ελαιολάδο θρέφει τα μαλλιά και δεν επηρεάζει την τρίχα και ας ειναι βαμμένα τα μαλλιά!Τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν λάμψη και θα ειναι πολύ απαλά.Το χρώμα απο τα μαλλιά μπορεί να ξεθωριάσει βέβαια πιο γρήγορα γιατί χρειάζεται να πλύνετε πολλές φορές και καλά τα μαλλιά σας για να φύγει το λάδι και έτσι να ξεθωριάσουν λίγο πιο γρήγορα.Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει πάντα και εξαρτάται και απο άλλους παράγοντες όπως για παράδειγμα αν η βαφή εχει βαση λαδιου.Καλό είναι να κάνετε την θεραπεία με το λάδι οχι πολύ συχνά,μια φορά την εβδομάδα αρκει.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
 67. geia sas! to xroma ton mallion mou einai sxedon mauro k thelo na to kano kapos karoti san tis sissys xristidou..xreiazetai dekapaz g na piasei to xroma? euxaristo polu styliani

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Για ένα τόσο έντονο χρώμα σε τόσο σκούρα βάση όπως έχετε εσείς ίσως χρειαστεί να κάνετε ντεκαπαζ.Μπορείτε βέβαια για να αποφύγετε αυτην την επώδυνη διαδικασία να τα βάφετε σταδιακά πιο ανοιχτά μέχρι να φτάσετε στο χρώμα που θέλετε.Το χρώμα της Σίσσυς μπορείτε να το δείτε στο σχόλιο που έχουμε απαντησει(31 Μαΐου 2012 1:21 μ.μ.).Μιλήστε με ένα κομμωτή για αυτό που ψάχνετε και ρωτήστε τον αν μπορεί να αποδώσει αυτο το χρώμα χωρίς ντεκαπαζ δείχνοντας του μια φωτογραφία της Σισσυς(αν το κάνετε χωρίς ντεκαπάζ δεν θα ειναι πολύ έντονο στην αρχη αλλά μπορείτε να το βάφετε το ίδιο χρώμα καθε φορά μεχρι να γίνει πιο έντονο μιας και η βάση κάθε φορά θα ανοίγει πιο πολύ).

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
 68. γεια σας!!! θα ηθελα να ρωτησω κατι.κανω ανταυγιες 7 χρονια τωρα κ θελω να τα κανω βαφη καστανοξανθο.το φυσικο μου ειναι καστανο σκουρο.πως θα καταφερω το καστανοξανθο εφοσον το μαλλι μου ειναι ολο αναυγιες?

  ευχαριστω εκ των προτερων!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Θα σας συνιστούσαμε την διαδικασία να την κάνει μια έμπειρη κομμώτρια γιατί είναι αρκετα περιπλοκη και μπορεί να καταλήξετε με αποτέλεσμα που να μην σας αρέσει.Καποιες βαφές αντιδρούν με τις αντάυγειες και δημιουργούν μια περίεργη απόχρωση(όπως πράσινο για παράδειγμα) λόγω των διαφορετικών αποχρώσεων και τόνων που έχουν τα μαλλιά σας.Μπορείτε βέβαια να κάνετε lowlights στα μαλλιά σας με ένα χρώμα που να προσσεγγίζει το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας και μετά μπορείτε να περάσετε μια καστανόξανθη βαφή.Οι ανταύγειες που είχατε θα φαίνονται σας φυσικές.Αν θέλετε να βάψετε βέβαια κατευθείαν τα μαλλιά σας μεινετε μακριά απο καφέ απόχρωση με σταχτί βαση.Καλύτερα όμως όπως αναφέραμε να εμπιστευτείτε τα χερια ενος ειδικού για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε

   Διαγραφή
 69. kalispera..ta mallia mou einai xalkina kai thelw na ta kanw ksantha.oxi aspra,ena wraio melloksantho..prin enamisi xrono ta eixa pali xalkina k eixa kanei ksevafi oxi ntekapaz k mou vgike ena melli.twra skeftika na ekana ksevafi k meta na pernousa duo vafes mazi,to 00 (pou anoigei to malli) k ena wraio ksantho mazi..to fusiko mou xrwma einai ksantho skouro an exei simasia.ti mou protinete?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Δεν μπορούμε να σας πούμε με ακρίβεια αν αυτό που σκέφτεστε θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα μιας και εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. Καλύτερα να μιλήσετε με εναν κολοριστ για να σας συμβουλέψει ή να το αφήσετε στα χέρια του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.Εαν επαναλάβετε την διαδικασία που κάνατε που σας έδωσε το μελί χρώμα ίσως ανοίξει τα μαλλιά πιο πολύ προς το ξανθό. Αλλά και αυτό αποτελεί μια ιδέα και μπορεί να μην σας δώσει αυτο που ψάχνετε. Για αυτό καλύτερα επισκεφτείτε ενα κομμωτήριο και συζητήστε με τον επαγγελματία κολοριστ ο οποιός θα δεί και την κατάσταση των μαλλιών σας και θα σας προτέίνει την καλύτερη δυνατή λύση.


   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε

   Διαγραφή
 70. Γεια σας! Θελω επειγοντως να βαψω τα μαλλια μου ενα πλουσιο καστανοκοκκινο σαν και αυτο http://blogodiaroia.files.wordpress.com/2011/12/kelekidou1.jpg ! Μπορειται να μου πειτε πως θα το καταφερω μονη μου??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Το χρώμα της Κελεκίδου θυμίζει αρκετά το χρώμα της Σισσυς Χρηστίδου όταν τα έιχε κόκκινα. ( ο συνδυασμός βαφων της Σισσυς αναγράφεται στην απάντηση του σχολίου παραπάνω .. MEPAREITSA31 Μαΐου 2012 1:21 μ.μ.).Το αποτέλεσμα που θα βάψετε τα μαλλιά σας εξαρτάται απο το αν έχετε ξαναβαψει τα μαλλιά σας,το χρώμα της φυσικής σας τρίχας,τους συνδυασμούς και την αναλογία της βαφής που θα χρησιμοποιήσετε και πολλους άλλους παράγοντες. Επισκεφτείτε ενα κομωτήριο και δείξτε στον κολοριστ το χρώμα που επιθυμείτε,την φωτογραφία δηλαδή της Κελεκίδου, και να σας προτείνει κιόλας αν θα σας ταιριάζει.Το ότι πηγαίνει σε κάποια κοπέλα δεν σημαίνει ότι θα πηγαίνει και σε σας.Αφήστε το στα χέρια του ειδικού ειδικά αν είστε άπειρη με θέματα κομμωτικής για να μείνετε ευχαριστημένη απο το αποτέλεσμα.


   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 71. Γεια σας κ απο μενα.
  Ειμαι μια καστανη που αποφασισε για πρωτη φορα να βαψει τα μαλλια της για να καλυψει καποιες γκριζες τριχες. Αλλα δυστυχως το αποτελεσμα δεν μου αρεσε μια κ το αποτελεσμα ειναι σοκολα που κοκκινιζει. Θα ηθελα να επιστρεψω στο φυσικο μου χρωμα. Γνωριζεται αν υπαρχει καποιος τροπος να απομακρυνω την βαφη χωρις να καταστρεψω το φυσικο μου χρωμα κ την ποιοτητα της τριχας μου η οποια ειναι λεπτη. Στο νετ φιαβασα για προϊοντα απομακρυνσης της βαφης.Ευχαριστω εκ των προτερων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Για να επιστρέψετε στο φυσικό σας χρώμα χρειάζεται μια διαδικασία που είναι αρκετά περίπλοκη και καλυτερα να εμπιστευτείτε τα χέρια ενος ειδικού.Ο κομμωτής θα απομακρύνει το χρώμα που έχετε τώρα απο τα μαλλιά και το πιο πιθανό να σας τα ξαναβάψει σε ένα χρωμα που να προσεγγίζει το φυσικό σας. Υπάρχουν προιόντα απομάκρυνσης της βαφής στο εμπόριο και αν το τολμήσετε μόνη σας , πρέπει να ακολουθήσετε τις ακριβείς οδηγιες που αναγράφονται στο κουτί κατά γράμμα.Επειδή όμως, όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα παρόμοια σχολια παραπάνω ,η διαδικασία είναι περίπλοκη και ίσως μπορεί να προκαλέσετε ζημια στα μαλλιά σας, επισκεφτείτε ενα κομμωτήριο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 72. Γειά σας! Το φυσικό χρώμα των μαλλιών μου είναι ξανθό σαντρέ μεσαίο..πρόσφατα αγόρασα μια βαφή της Apivita χρώματος πολύ ανοιχτό ξανθό σαντρε μπεζ..η συγκεκριμένη βαφή της Apivita απλά ανοίγει μέχρι 2 τόνους τα μαλλιά ή τα σκουραίνει αντίστοιχα. Μπορώ να πω οτι μου τα άνοιξε γύρω στους δύο τόνους..το χρώμα που επιθυμώ να αποκτήσω είναι αυτό που απεικονιζόταν έξω από τη συσκευασία.

  http://www.tofarmakeiomou.gr/product/nature-s-hair-color-n9-19-ksantho-polu-anoixto-santre-mpez-5953.htm?lang=el&path=253884980

  πώς θα μπορούσα να πετύχω ακριβώς το ίδιο χρώμα; μετά την πρώτη χρήση βαφής έγιναν ξανθό σαντρέ προς ανοιχτό..χρειάζεται ξανθιστική σκόνη κι ας είναι η βάση των μαλλιών μου ανοιχτή; και η τελευταία ερώτησή μου είναι εάν αγοράζω κάθε φορά την παραπάνω βαφή θα ανοίξουν σιγά σιγά και θα βγεί το επιθυμητό χρώμα ή μήπως χρειάζεται άλλες βαφές;
  ευχαριστώ πολύ! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Όπως έχουμε ξανααναφέρει καλό ειναι όταν αγοράζουμε βαφές μαλλιών να μην κοιτάμε την φωτογραφία του κουτιού της βαφής για το χρώμα που θέλουμε να βάψουμε τα μαλλιά μας αλλα καλύτερα τις τουφίτσες του χρωματολογίου. Πολλές φορές το αποτέλεσμα της φωτογραφίας ειναι αρκετά διαφορετικό απο το τελικό αποτέλεσμα. Επειδη εχετε ήδη ανοιχτη βάση στα μαλλιά σας δεν χρειάζεται να τα ανοίξετε με κάποιου είδους ξανθιστική σκόνη ή με την διαδικασία του ντεκαπαζ. Δοκιμάστε ή ενα λίγο πιο ανοιχτό ξανθό σαντρέ χρώμα στα μαλλιά σας ή συνεχίστε να βάφετε με την ίδια απόχρωση τα μαλλιά σας μέχρι να ανοίξουν στην απόχρωση που θέλετε. Αν απο την άλλη δεν είστε ικανοποιημένες απο την συγκεκριμένη μάρκα επιλέξτε μια αλλη ή καλύτερα επισκεφτείτε ενα κομμωτήριο για το καλυτερο δυνατό αποτέλεσμα.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 73. geia sas exw malia kastana k t exw kanei m ksan8es antavies k twra 8elw n kanw ola mou t malia kokkina all ama ta kanw kokkina sta simia pou eixa antavies 8 ginoun portokali ti mporw n kanw wste n mn bgoun portokali ektos apo t na t vapsw kastana ola t malia k meta kokkina ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Εχουμε αναφέρει σε πολλά σχόλια παραπάνω το πως μπορείτε να απομακρύνετε τους πορτοκαλί τόνους απο τα μαλλιά ειδικά σε ξανθά όπως οι ανταύγειες σας όπως στην απάντηση που δώσαμε στις 7 Δεκεμβρίου 2012 - 2:33 μ.μ.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε

   Διαγραφή
 74. Γειά σας θα ήθελα να με ενημερώσετε για την απόχρωση των μαλλιών της Κέλλυς Κελεκίδου (την τωρινή).... είναι μαύρο??
  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Η Κέλλυ Κελεκίδου όπως έχει αναφέρει και η ίδια επεστρεψε στο φυσικό της μελαχρινό χρώμα. Αρα ναι η απόχρωση μπορεί να θεωρηθει αρκετά σκούρα προς το μαύρο!

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε

   Διαγραφή
 75. Γεια σας...τα μαλλια μου ειναι καστανα..ουτε πολυ ανοιχτα ουτε πολυ σκουρα..θελω να τα κανω σαν της συσσης χριστιδου....μπορειτε να μοθ πειτε παραπανω λεπτομεριες εκτος απο τις βαφες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Η τωρινή απόχρωση της Σισσυς είναι ενα καστανόξανθο χρώμα.Επιλέγει στα μαλλιά της το σοκολατί χρώμα της βαφής Excellence L'Oréal Paris, στην απόχρωση Σοκολατί 6.7.Το Σοκολατί 6.7 ανήκει στις ψυχρές αποχρώσεις για αυτό ταιριάζει ειδικά σε γυναίκες με ψυχρη αποχρωση επιδερμίδας.Ο Δημήτρης Γιαννέτος, Επίσημος Hair Colorist της L'Oréal Paris, λέει ότι το Σοκολατί 6.7 έχει ρεφλέ σαν από ρούμι και θα δώσει έναν πιο γλυκό τόνο στην επιδερμίδα! Τωρα ακριβείς λεπτομέρειες για το πως μπορείτε να πετύχετε το χρώμα δεν μπορούμε να σας πούμε γιατί το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες όπως αν ειναι βαμμένα ήδη τα μαλλιά,την ακριβη απόχρωση των μαλλιών κ.α. Μπορείτε να δοκιμάσετε την ίδια απόχρωση που χρησιμοποιεί η Σίσσυ.Καλύτερα βέβαια να επισκεφτείτε ενα κομμωτήριο και να δείξετε στον κομμωτή την φωτογραφία της Σίσσυς και να του ζητήσετε να σας δώσει το ίδιο χρώμα. Μόνο έτσι θα μείνετε ικανοποιημένες.

   Ελπίζω να σας βοηθησαμε

   Διαγραφή
 76. Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια αλλαγή στα μαλλιά μου! τα μαλλιά μου είναι καστανόξανθα προς το ξανθό,είναι σπαστά,το πρόσωπο μου είναι οβάλ κι έχω πράσινα μάτια. θα ήθελα να μη χρησιμοποιήσω βαφές αλλά χένα ή κάποιου άλλου είδους χρωμοσαμπουάν σε χρώμα σοκολατί ή καστανοκκόκινο..1)τι μου προτείνετε; 2)έχω ακούσει διάφορες περιπτώσεις που μετά απ λίγο διάστημα η μια πλευρά των μαλλιών τους έχει μείνει με το χρώμα που έχουν επιλέξει να κάνουν κ η άλλη με το φυσικό τους ή έχει ξεθωριάσει..γι αυτο φοβαμαι να τα κανω διοτι δεν θελω να χασω το φυσικο μου χρωμα 3) μετά από πόσο καιρό φεύγει και κατα τη διαρκεια αυτη δηλ. οσο ξεθοριαζει θα φαινεται ασχημο; 4) θα επανελθουν στο φυσικό τους χρώμα; ΖΑΖ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙς ΤΟΣΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Μπορείτε να διαβάσετε σε παρόμοιες απαντήσεις που έχουμε δώσει παραπάνω για το ποιό χρώμα μαλλιών σας ταιριάζει ή διαβάστε το άρθρο μας εδώ..
   http://www.mepareitsa.com/2011/11/blog-post_5368.html

   Μπορείτε να διαβάσετε εδώ για τα είδη βαφών που υπάρχουν

   http://www.mepareitsa.com/2012/09/blog-post_2.html

   Τα χρωμοσαμπουάν όπως θα διαβάσετε διαρκούν λίγο και απομακρύνεται το χρώμα με τα λουσίματα σχεδον ομοιόμορφα.Όταν βάφετε τα μαλλιά σας είτε με βαφή είτε με χρωμοσαμπούαν αλλάζετε το χρώμα τους και δεν μπορείτε να επανέλθετε με ακρίβεια στο φυσικο σας.Αρα λοιπόν πρέπει να ξέρετε ότι το φυσικό σας χρώμα ίσως να μην το ξαναέχετε.Η ομορφιά θέλει πολλές θυσίες!

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε


   Διαγραφή
 77. Καλησπέρα!!

  Τα μαλλιά μου είναι καστανά μεταξύ 5-6 και έχουν μια τάση να κοκκινίζουν σε κάθε εφαρμογή βαφής! Τα είχα περάσει με 6.1 και 25 οξυζενε και τώρα έκανα το λάθος και τα έβαψα με 8.1 και 30 οξυζενέ! Το αποτέλεσμα σκούρες άκρες, ανοιχτές ρίζες ακριβώς 2 τόνους!! Δεν υπάρχει φυσικό χρώμα στο μαλλί αυτή τη στιγμή γιατί η εφαρμογή έγινε 1 βδομάδα πριν! Θέλω να τα κάνω ομοιόμορφα και σταδιακά να τα ανοίξω και άλλο. Τι είναι προτιμότερο να κάνω; Το ρεφλέ μου είπαν πως είναι μία λύση, σε συνδιασμό με ντεκαπάζ...αλλά το φοβάμαι το ρεφλέ με 8.1 σε ντεκαπάζ, γιατί ξέρω πως πρασινίζει το μαλλί

  ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Πρέπει να διορθωθεί το πρόβλημα με κατάλληλα tone correction προιόντα όπως το ρεφλέ. Καλύτερα όμως για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα προκαλέσετε ζημια στα μαλλιά σας να συμβουλευτείτε εναν κομμωτή ή να κάνετε την διαδικασία στο κομμωτήριο ώστε να μην πρασινίσει το μαλλί όπως λέτε. Βάψτε τα μαλλιά σας στο κομμωτήριο για να διορθωθεί το πρόβλημα και μετά αν δεν θέλετε να ξαναπάτε συντηρήστε απλά το χρώμα.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
 78. γεια σας...!εβαψα τα μαλλια μου τον οκτωβρη,ζητώντας απ τη κομμωτρια κατι παρομοιο με τα μαλλια της φωτογραφιας απλως με περισσοτερες ανταυγειες.δυστυχως ομως δε πετυχαν κ βγηκαν προς τ κοκκινο..το δεκεμβριο τα ξαναεβαψα προσδωκόντας να φυγει η κοκκινιλα με ενα σαντρέ καστανο με αναμιξη ξανθο δλδ νουμερα 7 και 8. μετα το 2 ο λουσιμο το κοκκινο ξαναβγηκε στην επιφανεια.το φυσικο μ ειναι μελαχρινο.και επειδη το εψαξα ακουσα πως και μαυρο κορακι ν βαλεις τ κοκκινο δε φευγει και θα πρεπει να περιμενω να κατεβει ολο τ χρωμα μεχρι κατω με τη ριζα ν φαινεται..δε μ αρεσει σαν ιδεα να κυκλοφορω με μισο κεφαλι μελαχρινο κ τ υπολοιπο κοκκινο.εχετε κατι να μ προτεινετε?εγω πιστευω πως η αλλη λυση ειναι η ντεκαπαζ κατι ομως που δεν θελω και προτιμω ν κυκλοφορω με το μισο-μισο κεφαλι που σας ειπα.αρκετοι μ λενε πως τ μαλλια μ δειχνουν χαλκινα για ν καταλαβετε σε τι κοκκινο αναφερομαι..ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Για να απομακρύνετε το κόκκινο απο την τρίχα πρέπει να γίνει η διαδικασία color correction όχι αναγκαστικά ντεκαπαζ. Με την διαδικασία αυτή χρησιμοποιήτε κατάλληλα προιόντα tone correction που απομακρύνουν ειδικά τις κόκκινες αποχρώσεις. Επειδή η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη καλύτερα να συμβουλευτείτε εναν επαγγελματία κομμωτή.Μπορείτε να διαβάσετε για την διαδικασία στο σχόλιο MEPAREITSA 31 Αυγούστου 2012 - 12:32 μ.μ.αλλά και στα παραπάνω σχόλια.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε

   Διαγραφή
  2. Σας ευχαριστω πολυ!διαβασα το σχολιο κ απλα θα ηθελα να ρωτησω που μπορω να προμηθευτώ το One‘n Only Colorfix.ειναι σαμπουαν?θα ηθελα κατι για να φυγει το κοκκινο να επανελθουν στ φυσικο μ,και μετα απο 2,3 μηνες να τα βαψω πιο ψυχρο χρωμα.

   Διαγραφή
  3. Καλησπερα,

   Το One‘n Only Colorfix δεν ειναι σαμπουαν απλα ενα προιόν απομάκρυνσης-διόρθωσης χρώματος. Χρησιμοποιείτε πιο πολύ όταν καποιος θέλει να αλλάξει τα μαλλιά του απο κόκκινα σε ξανθα αλλά και απο αλλες αποχρώσεις όπως αφαίρεση μαύρου χρώματος χωρίς ντεκαπαζ ( υπάρχουν αρκετά βίντεο στο youtube που δειχνουν την διαδικασία). Το καλό είναι ότι δεν είναι σαν το ντεκαπαζ( δλδ δεν εχει bleach) . Οταν χρησιμοποιηθεί αυτο το προιόν αφαιρεί ανεπιθυμητες αποχρώσεις όπως είπαμε αλλά κάνει τα μαλλιά πιο ανοιχτά σε απόχρωση.Το πολύ να χρειάζεστε 2 κύκλους( το ενα μπουκαλι αρκει) μιας και εχετε χαλκινα μαλλια για να διώξετε τις κόκκινες αποχρώσεις περιορίζοντας τα μόρια της βαφής απο την τριχα. Επειδη όμως όπως αναφέραμε τα μαλλιά θα πάνε λογικά προς το ξανθό μετά απο αυτό το προιόν μπορεί να χρειαστεί να τα βάψετε προς το φυσικο σας χρώμα. Μετά την εφαρμογή του προιόντος μπορείτε στο λούσιμο-ξέπλυμα να χρησιμοποιήσετε ενα silver shampoo για καλύτερη απομάκρυνση των ανεπιθυμητων κόκκινων αποχρώσεων. Ακολουθήστε τις οδηγίες του προιόντος αν θέλετε να το κάνετε μόνη σας.Επειδη αυτο το προιόν υπάρχει περισσότερο στο εξωτερικό μπορείτε να το ψάξετε στο ιντερνετ για αγορα όπως στο amazon.Επειδη ομως μπορεί να μην έχετε στο σπίτι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καλυτερα να επισκεφτείτε ενα κομμωτήριο!

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
  4. nai k egw to eixa dei oti uparxei mono st amazon k st e bay nmzw, aplws elega mhpws kserate kapoio kommwthrio p t diathetei se pwlhsh afto t proion h paromoio!sas efxaristw polu k pali!tha dokimasw tis sumvoules sas,k t pio pi8ano einai na paw se kapoion eidiko k oxi monh!!tha sas enhmerwsw gia ta apotelesmata!!gewria

   Διαγραφή
  5. Δυστυχως δεν ξέρουμε κάποιο κομμωτήριο που μπορεί να το προμηθεύεται.Υπάρχουν καποια παρόμοια προιόντα αλλά και πάλι δεν γνωρίζουμε αν διατίθονται στην Ελλάδα.Κάνετε την καλύτερη επιλογή στο να συζητήσετε με εναν κομμωτή και να του εξηγήσετε τι θέλετε γιατί είναι λίγο περίπλοκη η διαδικασία και έτσι να αποφευχθει κάποιο λαθος.Περιμένουμε νέα σας! Καλη επιτυχία! :)

   Διαγραφή
 79. Καλεισπερα !
  Εχω μαλλια καστανα εκανα ανταυγιες το χρωμα που βγηκε στις ακρες ειναι κιτρινο μου αρεση αλλα το προβλημα μου ειναι στη ριζα γιατι ειναι λιγο πορτοκαλι σαν χαλκινο. Τι να κανω για να διωξω αυτες τις αποχρωσεις στη ριζα; Σας ευχαριστω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Εχουμε ήδη απαντήσει στο ερώτημα σας σε παρόμοια σχόλια παραπάνω!Για παράδειγμα δείτε το σχόλιο που δώσαμε εδώ .. MEPAREITSA9 Φεβρουαρίου 2013 - 12:28 μ.μ. Ρίξτε μια ματιά και στα παραπάνω σχολια για να βρείτε παρόμοιες απαντήσεις στο ερώτημα σας!

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 80. Καλησπερα,

  προσπαθω εδω και 1 χρονο να μακρυνω τα μαλλια αλλα το μονο που καταφερνω ειναι να πηγαινω να τα κουρευω γιατι αποκτουν πολυ πολυ ευκολα ψαλιδα.εχω λεπτη τριχα και τα μαλλια μου ειναι μεχρι τον ώμο χρησημοποιω διαφορα προιοντα για την θερμοτητα,λαδια αλλα και παλι καταληγω να βγαζω ψαλιδα και οι ακρεσ γινονται ''αγριες''. προσπαθω να μην χρησημοποιω ψαλιδι αλλα και παλι ακομα και μια φορα να το χρησημοποιησω και οχι καθημερινα παλι το ιδιο αποτελεσμα βγαινει.
  τι μπορω να κανω για να αποκτησω μακρια μαλλια χωρης ψαλιδα και υγιει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Μπορείτε να διαβασετε εδώ τι μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε μακριά και υγιή μαλλιά:

   http://www.mepareitsa.com/2012/04/blog-post_8992.html

   αλλά και στο σχόλιο μας εδώ ειδικά για σγουρά μαλλιά και όχι μόνο:
   MEPAREITSA3 Αυγούστου 2012 - 11:51 π.μ.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε

   Διαγραφή
 81. καλησπερα!
  το φυσικο χρωμα των μαλλιων μου ειναι καστανο σκουρο κ εχω πρασινα ματια. εχω αδυνατη τριχα και σπαει ευκολα. εδω κ 2 χρονια τα εχω καταξανθο μπεζ, μου αρεσει πολυ αλλα το πετυχαινω μονο με ντεκαπαζ στην ριζα σε κομμωτηριο κ τα μαλλια μου κοβονται πολυ συχνα στις ακρες αν κ εχω χρησιμοποιησει πολλα κ ακριβα προϊοντα. προσπαθησα να τα ανοιξω με βαφες αλλα πορτοκαλιζουν κ παλια δοκιμασα κ ανταυγες. θελω να μακρυνουν πολυ κ να τα κανω ξανθο χρυσο αλλα με ασφαλη τροπο. η κατερινα καινουργιου λεει οτι δεν κανει ντεκαπαζ παρολο που ειναι μελαχρινη. εγω τι να κανω? ευχαριστω..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Καταρχάς μην πιστεύετε ότι αναφερουν διάφορες διασημότητες στις συνεντεύξεις-εμφανίσεις τους.Δεν γίνεται να αποκτησετε τόσο έντονο χρώμα μαλλιών χωρίς ντεκαπάζ.Το ντεκαπάζ φθείρει πολύ τα μαλλιά και καλό είναι εφόσον ήδη τα μαλλιά σας είναι "κουρασμενα" και φθαρμένα να σταματήσετε να τα βάφετε τόσο ανοιχτα.Μπορείτε να επιλέξετε ενα χρώμα που να μην απαιτεί ντεκαπαζ και να ανήκει στην κατηγορία του ξανθου μιας και αυτο το χρώμα σας αρέσει.Μιληστε με εναν επαγγελματία κομμωτή για να σας συμβουλέψει μιας και μπορεί να δεί την κατασταση των μαλλιών σας.Οσο ακριβα προιόντα και να χρησιμοποιήσετε η διαδικασία του ντεκαπαζ ειναι πολύ επώδυνη για τα μαλλιά και επομένως δεν θα τα αφήνει να μακρύνουν υγιή.Επίσης καλό είναι να γνωρίζετε ότι όλες οι διασημότητες που έχουν μακριά και ξανθά μαλλιά φοράνε σχεδόν πάντα extensions ειδικά οι σταρ του Hollywood ! Μπορείτε να διαβασετε εδώ τι μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε μακριά και υγιή μαλλιά:

   http://www.mepareitsa.com/2012/04/blog-post_8992.html


   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε

   Διαγραφή
 82. Γεια σας! Εχω καστανα σκουρα μαλλια το 4. Τα εβαψα με το 6/7 της wella το σοκολατι. Γιατι η ριζα μου βγηκε πιο ανοιχτη απο τα υπολοιπα μαλλια; Σας ευχαριστω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Αυτό είναι ενα πρόβλημα που εμφανίζεται συχνά σε όσες γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους στο σπίτι! Το άτομο τοποθετεί την βαφή στις ρίζες για 15-25 λεπτά και μετά χτενίζει το προιόν μεταφέροντας το στα υπόλοιπα μαλλιά.Το κόκκινο ή το ξανθό χρώμα για παράδειγμα συνδυασμένα με την ζεστη απο το δέρμα του κεφαλιού σας θα λειτουργησουν πιο γρήγορα απο το συνηθισμένο ειδικά αν τα μαλλιά έχουν περάσει ντεκαπάζ ή βάφονται για πρώτη φορά οδηγώντας έτσι σε ανομοιόμορφο αποτελεσμα. Η ζέστη ανοίγει την τρίχα και έτσι απορροφά πιο γρήγορα το χρώμα.Αυτή λοιπόν η διαδικασία είναι λάθος και απαιτείται color correction διαδικασία.Για να μάθετε άλλους λόγους που μπορεί να οδήγησαν σε ανομοιόμορφο αποτέλεσμα διαβάστε το αρθρο:

   http://www.mepareitsa.com/2012/12/blog-post.html

   Ελπίζω να σας βοηθησαμε

   Καλύτερα να επισκεφτείτε εναν κομμωτή και να συζητήσετε μαζί του για το πρόβλημα.

   Διαγραφή
 83. kalhspera xairomai polu pou brhka authn thn selida!!!h erwtish mou einai h e3is....exw maruro malli kai 8elw na to kanw ksan8o 8a perasw ntekapaz gia 25-30 lepta me 20 h 30 oksizene kai meta 8a perasw sikoura to 7.31 lete na piasei?kai 8a mou teriazei?eimai leukh sto derma oxi teleiws asprh alla leukh pros to starenia kai exw kastana megala matia kai entones gwnies to fusiko mou htan kastanoksan8o...euxaristw polu!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Πρέπει να γνωρίζετε ότι το ντεκαπάζ είναι μια αρκετά επικίνδυνη διαδικάσια και φθείρει πολύ τα μαλλιά.Αν την κάνετε για πρώτη φορά καλύτερα επισκεφτείτε ενα κομμωτήριο ή ζητήστε βοήθεια απο εναν φίλο σας. Το 20 αρι οξυζενε που θα χρησιμοποιήσετε κάνει για ξανθά ή έντονα φθαρμενα και κατεστραμμένα μαλλιά, το 30αρι για μεσαία καφέ μεχρι ξανθά και φθαρμένα μαλλια και το 40αρι για μαύρα ή σκούρα καφέ.Είναι προτιμόμενο να χρησιμοποιήσετε το 20αρι για να μην προκαλέσετε τεράστια ζημια στα μαλλια σας ειδικά όταν θέλετε να κάνετε ντεκαπαζ κοντά στο δερμα του κεφαλιού.Για να αποκτήσετε το χρώμα αυτο που θέλετε παίζουν πολλοι παράγοντες ρόλο όπως το αποτέλεσμα του ντεκαπαζ,προηγούμενες βαφές.. Δεν μπορουμε να σας πουμε με σιγουρια αν θα σας ταιριάζει(καλύτερα μιλήστε με γνωστους σας) αλλα διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα..

   http://www.mepareitsa.com/2011/11/blog-post_5368.html

   Λογικά το χρώμα θα βγεί κοντά σε αυτό που θέλετε και ειδικά μετά το ντεκαπαζ που είναι σαν να δουλεύετε σε λευκό καμβά. Για καλύτερα αποτελέσματα βέβαια όπως είπαμε επισκεφτείτε εναν επαγγελματία κομμωτή.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 84. Καλησπερα! Το ρεφλε Μπορη να γινη με δυο τροπους; Δηλαδη ο πρωτος τροπος ειναι με βαφη και ο δευτερος με το ειδικο σαμπουαν; Σας ευχαριστω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπερα,

   Μπορείτε να διαβάσετε για το τι ειναι το ρεφλε στο σχόλιο που δωσαμε MEPAREITSA 4 Δεκεμβρίου 2012 - 7:02 μ.μ. . Μπορείτε να κάνετε tone correction με ειδικά σαμπουάν( silver,..) ανάλογα με την απόχρωση που θέλετε να απομακρύνετε απο τα μαλλια όπως πορτοκαλι αποχρωσεις( εχουμε γράψει πληροφορίες στα σχόλια παραπάνω).

   Ελπίζω να σας βοηθησαμε!

   Διαγραφή
 85. Γεια σας διαβασα ολα τα παραπανω σχολια σας με θεμα το ρεφλε και τα εξουδετεροτικα σαμπουαν (toners). Και κατεληξα οτι Ειναι δυο Διαφορετικες τεχνικες που η καθε μια βγαζει διαφορετικο αποτελεσμα. Καταλαβα σωστα; Σας ευχαριστω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γειά σας,

   Ειναι περίπου το ίδιο απλά κάποιες φορές μπορεί η διαδικασία να αλλάζει!Τα σαμπουάν χρησιμοποιουνται για να απομακρύνουν ανεπιθύμητες αποχρώσεις απο τα μαλλιά ειδικα τα ξανθά και λειτουργούν σαν εξουδετερωτικά ή ενισχυτικά στις αποχρώσεις πχ silver toner και συνήθως χρησιμοποιούνται ως συντήρηση του χρώματος των μαλλιών.Ως ρεφλέ εννοούμε την διαδικασία που γίνεται στα κομμωτήρια μετά από εργασίες βαφής ή αποχρωματισμού ή ανταύγειες για να διορθωθούν ανεπιθύμητες αποχρώσεις.Στο ρεφλέ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και βαφή σαντρε για πχ αλλα και silver toner shampoo.Η μια εννοια εναλλάσσεται μέσα στην άλλη με λίγα λόγια.

   Διαγραφή
 86. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΘΑ ΣΚΟΥΡΑ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΞΑΝΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΙ ΑΚΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΘΟ ΑΝΟΙΧΘΟ 12ΑΡΙ ΚΟΛΕΣΤΟΝ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ ΞΑΝΘΟ ΣΑΝΤΡΕ ΧΡΩΜΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΩ?Η ΚΟΠΕΛΑ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΣΗΜΙ ΣΙΚΟΥΡΑ ΠΡΟΦΕΣΙΟΝΑΛ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ 60ML ΚΑΙ 1200KATAΞΑΝΘΟ ΞΑΝΘΙΣΤΙΚΟ PALLETE 60ML .ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ Η ΘΑ ΜΟΥ ΒΓΕΙ ΧΑΛΙΑ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Δεν μπορούμε να σας συμβουλέψουμε ακριβώς για το τι να κάνετε! Αυτό θα είναι δική σας απόφαση! Αυτό που θα σας συμβουλεύαμε είναι να μιλήσετε με έναν κολοριστ ο οποίος θα δει την απόχρωση των μαλλιών σας και θα σας συμβουλέψει κατάλληλα ή ,ακόμα καλύτερα, να τα βάψετε σε ενα κομμωτήριο τουλάχιστον μια φορά ώστε να μάθετε τι βαφές χρησιμοποιήθηκαν και έπειτα να το συντηρείτε μόνη σας στο σπίτι αν γίνεται.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
 87. geia sas!!!ithela na sas rwtisw pws mporw na kanw apoxrwmatismo xwris n paw kommwtirio?poio einai afto t proion p anoigei to malli xwris n to fthirei?gt t exw kastano skouro-mavro

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επειδή έκανα πρόσφατα και εγώ αυτή τη διαδικασία αποχρωματισμού...σε συμβουλεύω να πας σε κομμωτήριο..γιατί δεν θα μπορέσεις με τίποτα μόνη σου..θέλει δουλειά και πού τρίψιμο. Εμένα για να καταλάβεις μου πήρε 4 ώρες μέχρι να φύγω!! Απλά να ξέρεις πως μετά ,όποιο χρώμα θα βάζεις θα βγαίνει πολύυυυ πιο σκούρο στα σημεία του αποχρωματισμού γτ απορροφά όλο το χρώμα...πρέπει να το προσέξεις πολύ γτ θα βρεθείς με μαύρο πάλι από το πουθενά!καλύτερα να δοκιμάζεις σε μια τούφα πριν περάσεις όλο το μαλλί.. να δεις πως βγαίνει !εάν το κάνεις θα καταλάβεις τι εννοώ όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται τώρα!Μια βάση 6, θα σου βγει σαν 3 ή 4. Ελπίζω να σε βοήθησα..

   Διαγραφή
  2. Καλησπέρα,

   Η αναγνώστρια που άφησε την απαντηση στο σχόλιο σας έχει δίκιο στο ότι καλύτερα να επισκεφτείτε ενα κομμωτήριο γιατί η διαδικασία αποχρωματισμού είναι αρκετά περίπλοκη και καλύτερα να την κάνει ενας ειδικός! Καλύτερα να συμβουλευτείτε ένα κομμωτή πριν κάνετε το οτιδήποτε! Υπάρχει βέβαια μια διαδικασία που δεν φθείρει τόσο τα μαλλιά όπως το ντεκαπαζ που λέγεται shampoo bleaching δηλαδή ντεκαπάζ σε μορφή σαμπούαν.Αλλά και πάλι πρέπει να γνωρίζετε πως γίνεται σωστά και αν κάνει για τα μαλλιά σας για να μην τους προκαλέσετε ζημια.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
 88. Γειά σας!Τις 2 τελευταίες φορές που έχω βάψει τα μαλλιά μου σοκολατί, η ρίζα μου δεν ανοίγει καθόλου, αλλά παραμένει καστανό σκουρό. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό??Αφήνω τη βαφή, βάσει οδηγιών ,40 λεπτά. Τη δεύτερη φορά χρησιμοποίησα άλλης εταιρείας βαφή, αλλά τα ίδια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. *με 20άρι οξυζενέ

   Διαγραφή
  2. επειδή διάβασα και τα παραπάνω σχόλια,δεν θέλω να πάω σε κομμωτή. Απλά ήθελα να μου πείτε εάν υπάρχει κάποιο σαμπουάν για παράδειγμα που να απομακρύνει σταδιακά το χρώμα.

   Διαγραφή
  3. Καλησπέρα,

   Επειδη η ρίζα σας είναι αρκετά σκούρα υπάρχει μια περίπτωση να χρειάζεστε πιο δυνατό οξυζενε για παράδειγμα 30. Συνήθως οι βάφες εμπορίου δεν δίνουν και τα καλύτερα δυνατα αποτελέσματα ειδικά αν δεν είστε ειδικός κολοριστ για να ξέρετε πως να αποκτήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για να πετύχετε αυτό που θέλετε επισκεφτείτε τουλάχιστον μια φορά εναν κομμωτή για να σας πετύχει το χρώμα και μετά ρωτήστε τον για τις αποχρώσεις που χρησιμοποιεί ώστε να το συντηρείτε μόνη σας στο σπίτι. Στο αποτέλεσμα της βαφής παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο όπως αν έχετε ξαναβάψει τα μαλλιά σας, τι διαδικασία ξανοιγματος και αν έχει γίνει,κλπ.Γενικά το σοκολατι είναι σκούρο χρώμα και δεν χρειάζεται ντεκαπάζ για να το αποκτήσετε αλλα αν θέλετε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας καποιους τόνους ή για να απομακρύνετε προηγούμενες βαφές μπορείτε να κάνετε shampoo bleaching δηλαδή ντεκαπάζ σε μορφή σαμπουάν που δεν φθήρει τόσο τα μαλλιά όπως το κανονικό ντεκαπάζ.Μόνο έτσι μπορείτε να ανοίξετε την ρίζα σας ώστε να αποροφφήσει το καινούργιο χρώμα.Αλλα και πάλι καλύτερα να μιλήσετε με έναν κομμωτή για να σας πει την γνώμη του αν δεν θέλετε να τα βάψετε εκεί.Μια συμβουλή δεν χρεώνεται!

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
 89. Καλησπέρα!! Υπάρχει κάποιο προιόν που να βοηθά να φύγει η βαφή? Τα έβαψα ένα καστανό, ενώ ήταν καστανοκόκκινα και σκούρυναν πολύ! Θα ήθελα να γίνουν πάλι πιο ανοιχτά.:(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Λογικά με τα λουσίματα και με το χρόνο το χρώμα θα ανοίξει.Αν διαβάσετε τα σχόλια παραπάνω μπορείτε να βρείτε μερικά προιόντα που απομακρύνουν τεχνικές αποχρώσεις μαλλιών όπως το “One ‘n Only Colorfix” το οποίο απομακρύνει την προηγούμενη βαφή κάνοντας μικρά τα μόρια του χρώματος όπως για παράδειγμα την απομάκρυνση κόκκινου χρώματος.Δοκιμάστε ή να τα ξαναβάψετε σε ενα πιο ανοιχτό χρώμα ή καλύτερα επισκεφτείτε εναν κολοριστ για να διορθώσει το πρόβλημα.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε.

   Διαγραφή
 90. Καλησπέρα σας! Έχει περάσει πάω απο μισος χρόνος που άρχισα να κουρεύω μόνη τα μαλλιά μου. Δεν χρειάζονται κάποιο ιδιαίτερο κούρεμα γιατι ειναι σχετικα ίσια και τους κάνω χωρίστρα στη μέση,είναι φυσικα καστανα,δεν τα βαφω και γενικα δεν τα καιω,ούτε χρησιμοποιω λακ ... Έχω πάθει φοβία με τους κομμωτές γιατι είχα πάει σε 4 και με έιχαν κάνει πολύ χάλια... αποτότε εμπιστευόμουν πιο πολύ τον εαυτό μου... τα κουρεύω καθε μήνα λίγο στις ακρες για την ψαλίδα, τα φιλαρω μόνη μου και μου λένε πως το πετυχαινω και μπροστα τα μαλλια τα εχω στο μακρος του πιγουνιου μου.. το θεμα ειναι αν ειναι καλο αυτο που κανω στο μαλλι μου και μήπως με αυτον τον τρόπο τα καταστεφω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα,

   Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο να κόβετε μόνη σας τα μαλλιά σας!Πολλές γυναίκες το κάνουν! Αν καθαριζετε σωστά την ψαλίδα και το φιλαριστό κούρεμα πηγαίνει στο πρόσωπο σας τότε όλα ειναι μια χαρά. Τα μαλλιά σας πρέπει να είναι πολύ υγιή μιας και τα προστατεύετε τόσο πολυ αφου ούτε τα βάφετε ούτε χρησιμοποιήτε θερμότητα για να τα φθείρετε!Για αυτό μην ανυσηχείτε.

   Ελπίζω να σας βοηθήσαμε!

   Διαγραφή
  2. Ναι με βοηθησατε , σας ευχαριστώ πολύ !

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Περιοδικα